ponedeljak , 6 jula 2020

Festival evropskog filma stiže u Niš

Festival evropskog filma u Nišu počinje 11. maja, a trajaće do 16. maja i donosi nam filmove najnovije evropske produkcije.

Festival evropskog filma tokom maja i juna biće prikazan u 5 gradova širom Srbije zahvaljujući Delegaciji Evropske unije u Srbiji. FEF se u Nišu organizuje od 2010. godine, a u poslednjih 6 godinu uz podršku Delegacije EU u Srbiji.

Za grad Niš u organizaciji su učestvovale Delegacije Evropske unije i EU info centra i EU info kutka Niš u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU u Srbiji i u partnerstvu sa Niškim kulturnim centrom, KupinaFilmom, Medija i refrom centrom i Francuskim institutom.

Tokom trajanja festivala svi posetioci će tokom 6 dana koliko traje sam festival, moći da pogledaju čak 14 filmova. Ova filmska ostvarenja nam dolaze iz Portugalije, Austrije, Grčke, Slovačke, Belgije, Francuske, Kipra, Hrvatske, Italije, Holandije, Bugarske, Nemačke, Švedske.

Prvog i poslednjeg dana festivala projekcije će biti održane u KupinaFilmu, a ostalih dana u Niškom kulturnom centru.

Sve projekcije su besplatne, ali isključivo uz ulaznice koje možete preuzeti EU info kutku Niš. Za više informacija obratite se putem e-maila [email protected]

Na linku možete pogledati raspored prikazivanja filmova.

Foto: Radio Slobodna Evropa

Takođe pročitajte

Olivera Nikolić laureat nagrade “Arhitekta Aleksandar Radović”

U petak, 26. juna u Nišu je dodeljeno četvrto po redu priznanje ”Arhitekta Aleksandar Radović”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.