Foto: Exit Festival

EXIT festival – 3000 ulaznica za medicinare i 1500 vakcina turistima

Ministarstvo zdravlja i festival Exit pokreću zajedničku kampanju koja za cilj ima podsticaj vakcinacije protiv korona virusa, navodi se u saopštenju festivala.

Iz Exita navode i da će u znak zahvalnosti medicinskim radnicima za to što stoje na “prvoj liniji fronta” u borbi protiv koronavirusa pokloniti 3.000 ulaznica za otvaranje festivala 8. jula.

Uz to, u sklopu ove saradnje Ministarstvo zdravlja će obezbediti vakcine za 1.500 inostranih izvođača i posetilaca Exita, čime će pomoći građanima zemalja koje u ovom trenutku nemaju dovoljno vakcina.

Takođe, navode da bi vakcinacija mogla dati dodatni doprinos opštoj sigurnosti i bezbednosti na ovogodišnjem festivalu.

Kako stoji u saopštenju, i Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je važnost kampanje za vakcinaciju.

“Pozivam sve mlade da se što pre vakcinišu, jer od njih sada najviše zavisi koliko brzo će moći da se vrate aktivnostima koje najviše vole, među kojima su koncerti i festivali”, rekao je Lončar.

Iz Exita kažu i da su kao dodatan podsticaj kampanji za vakcinaciju, vodeći srpski muzički festivali nedavno su predstavili bezbednosni protokol, koji predviđa da će na festivale moći da uđu samo oni koji su vakcinisani, imaju potvrdu da su preležali koroan virus ili poseduju negativan PCR ili antigenski test.

“Ovaj protokol, koji je poslat Vladi Srbije i Kriznom štabu na usvajanje, zasnovan je na najnovijim naučnim istraživanjima širom Evrope, koja su dokazala da je, uz navedena ograničenja prilikom ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemarljiv”, stoji u saopštenju.

Osnivač Exit festivala Dušan Kovačević poručio je da će uz navedena ograničenja festivali biti najsigurnije mesto okupljanja u zemlji.

Izvor: 021

 

 

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.