subota , decembar 14 2019
Početna / DOŽIVETI STOTU / Evo šta jede dijetetičarka kad ne sprema obroke

Evo šta jede dijetetičarka kad ne sprema obroke

Volim da pripremam obroke, ali ponekad život diktira drugačije uslove. Potpuno je normalno da neke sedmice ne budu organizovane kako biste voleli, ali to treba da prihvatite i da se ne nervirate.

Ne znam zašto, ali mnogi misle da sam, pošto sam dijetetičarka, uvek spremna za svaki obrok i užinu u životu. Što je, naravno, ČIST APSURD! Mnogo razmišljam o ishrani, ali optimalno zdravo svakog trenutka nije princip kojim se vodim kad odlučujem šta ću jesti.

Da bih vam to i dokazala, evo šta sam jela tokom proteklih par vikenada.

Subota

Doručak: • Velika kafa sa mlekom sa 2 procenta mlečne masti • običan grčki jogurt sa 2 procenta masti sa medom i šakom granole

Kafa mi je potrebna svakog dana, jer me u protivnom boli glava. Moj doručak varira od jogurta i granole do činije ovsene kaše sa puterom i smeđim šećerom.

Ručak: • Mafin sa čokoladom i smokvama • improvizovana salata sa krastavcem, paradajzom, feta sirom, avokadom, origanom i maslinovim uljem i sirćetom

Tog vikenda sam napravila mafine za klijenta, a ispali su tako slasni da sam morala jedan da pojedem. Pored toga, ostala sam bez zeleniša za salatu, pa sam ovu napravila od onoga što sam imala u frižideru.

Užina: • Šaka badema

Obožavam bademe sa solju i sirćetom ili samo sirove bademe. Volim da ih izbrojim jer u jednu porciju ide 23 badema, a ja bez problema mogu da pojedem još toliko!

Večera: • Svinjski kotlet na roštilju sa brokolijem

Obožavam svinjske kotlete sa kostima (savet: uvek kupujte meso sa kostima – ukusnije je i manje su šanse da se isuši tokom pripreme). Na roštilju sam ispekla i brokoli.

Užina: • Tostirani Jezekiljev hleb sa puterom

Ovo je moja omiljena vrsta hleba jer je tvrd i pun semenki, bez dodatog šećera. U kući imam samo puter, nikako margarin. Često me zbog tog kritikuju, ali me margarin nervira.

Nedelja

Branč: • Kajgana, tost, slanina i voće

Ne volim Dan majki jer je pretenciozan – svaki dan bi trebalo da bude Dan majki! U svakom slučaju, rado sam prihvatila obrok od kajgane, tosta, slanine i voća koji su mi napravili deca i muž.

Večera (za 10 gostiju): • Grčka piletina, humus, grčka salata i nekoliko vrsti deserta

Nisam ručala, a humus je bio tako dobar da sam ga, dok sam ga pravila, pojela toliko da mi je bilo muka do večere. Pojela sam i kolač, malo Pavlovljeve torte sa šlagom koji sam sama napravila i voćem.

Eto, takav je bio moj vikend! Nema alkohola, od njega mi je muka. Takođe, nisam jela unapred pripremljenu ili hranu iz restorana, više volim sama da spremim nego da trošim novac na nešto što nije toliko kvalitetno. Da, znam, razmažena sam.

Autor: Ebi Lenger

Takođe pročitajte

I Surdulički planinari osvajali Midžor

Planinarski klub ” Železničar ” iz Niša tradicionalno svake godine organizuje zimski uspon na Midžor …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.