„Euro Fest for Kids“ – promocija evropskih filmova za decu

Mreža bioskopa koju čine Kulturni centar Gornji Milanovac, Leskovački kulturni centar i Mts Dvorana pokrenuli su projekat „Euro Fest for Kids“ koji će biti realizovan od septembra 2023. do aprila 2024. godine.

Igor Stanković, ispred mts Dvorane kao jednog od partnera, je o ideji projekta izjavio:

„Euro Fest for Kids je nastao sa ciljem promocije evropskih filmova za decu u Srbiji kojima je ograničen pristup filmskom sadržaju. Misija projekata je građenje nove publike i obrazovanje mladih u području filmske animacije i sinhronizacije. Cilj nam je da uvođenjem novih pristupa u procesu razvoja publike ojačamo i podignemo standarde organizacijskih i operativnih kapaciteta svih partnera projekta“.

U toku projekta biće realizovana radionica „Kako sinhronizovati crtani film“ koju će voditi filmski profesionalci u oblasti sinhronizacije, kao i filmski distributeri. Nakon održanih radionica u kojima će učestvovati i profesionalni glumci, najtalentovaniji mladi će „pozajmiti“ svoje glasove za jedan evropski dugometražni animirani film.

Sinhronizovani film će premijerno biti prikazan na festivalu koji će se održati u februaru 2024. godine (od 6. do 9. februara), a nakon toga i distribuiran u bioskopima, članicama Mreže kinoprikazivača Srbije (Serbian Cinemas Network).

„Euro Fest for Kids“ revija biće održana simultano u Beogradu, Leskovcu i Gornjem Milanovcu uz prisustvo dece iz svih gradova (članova projekta). Reviju će otvoriti noseći sinhronizovani film.

Projekat je podržan od strane programa „Collaborate to Innovate“ udruženja Europa Cinemas – MEDIA Kreativna Evropa.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.