nedelja , 9 maja 2021

ESTIEM- Evropski studenti u Nišu

Studentska organizacija ESTIEM LG Niš sa Mašinskog fakulteta iz Niša ovogodišnji je domaćin tradicionalnog Balkanskog motivacionog vikenda.

Ove godine ovaj događaj održava se od 15 do 17 decembra. Cilj ovog događaja jeste povezivanje mladih sa Balkana, ali i razgovor o bitnim inženjerskim temama.
„Balkan Motivational Weekend ili kako smo ga mi preveli Balkanski motivacioni vikend je događaj koji se organizuje po drugi put i čiji je cilj zbližavanje članova lokalnih grupa ESTIEM-a na nivou Balkana. Prijateljstvo sa ostalim lokalnim grupama je od izuzetne važnosti za sve članove, jer se na taj način razmenjuju razna iskustva, koja treba imati u vidu pri daljem radu organizacije, pogotovo našoj lokalnoj grupi koja je za kratko vreme doživela neverovatnu ekspanziju na svakom polju“ – izjavio je Vasilije Luka Savić, student druge godine Mašinskog fakulteta inače predsednik ESTIEM LG Niš.
Mladi sa Balkana dolaze 15-og decembra i već tada ih očekuju razne aktivnosti koje imaju za cilj upoznavanje i edukaciju. Goste iz inostranstva već sutradan očekuju korisne radionice i predavanja. Ali i ono najbitnije, turističko razgledanje grada za šta će biti zaduženi članovi ove studentske organizacije. „Pripremili smo im različite zanimljive aktivnosti. Svakako ćemo ih voditi u Tvrđavu, Ćele kulu, Logor… Cilj ovog dela događaja jeste da gostima prikažemo sve one čari koje naš Niš pruža. Niški aerodrom je dosta doprineo da ovaj događaj bude uspešan, baš zbog direktnih linija sa ostalim delovima Evrope. Naravno, sve goste ćemo odvesti i na roštilj. Kakav je to turista u Nišu, a da ne proba niški roštilj?“ – izjavio je Jovan Milić, član PR tima ove organizacije. U Niš dolaze predstavnici iz Bugarske: LG Sofija , Rumunije: LG Bukurešt, LG Targu Mureš, Makedonije: LG Skoplje, kao i predstavnici drugih lokalnih grupa iz Srbije kao što su : LG Novi Sad i LG Beograd. „Cilj je uspostavljanje i učvršćivanje veza među studentima industrijskog inženjerstva i menadžmenta na nivou Balkana kao i motivisanje studenata za daljim radom i unapređivanjem sebe, što će se vršiti kroz razne radionice tokom ovog događaja“ – zaključuje Vasilije Luka Savić.
U subotu sve prisutne očekuje i čuveno „Balkansko veče“, gde će svaka država da donese svoja tradicionalna jela, uz malo dobre muzike koja će opet biti tradicionalna i uz malo pića tridesetak mladih sa Balkana će se zabavljati i graditi mostove. Inače, ESTIEM LG Niš predstavlja lokalnu grupu udruženja evropskih studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta sa sedištem na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. ESTIEM postoji u 31 evropskoj zemalji i broji preko 78 lokalnih grupa na Univerzitetima širom Evrope. Studentska organizacija je neprofitna i bavi se isključivo mladim studentima.
„Mi kao studentska organizacija se trudimo da kroz različite aktivnosti motivišemo mlade ljude da sutra upišu naš fakultet ili da se barem zainteresuju za njega. Evo već u martu planiramo takmičenje u studiji slučaja, gde će se pored studenata takmičiti i srednjoškolci. Veliku zahvalnost za sve naše aktivnosti dugujemo i matičnom Mašinskom fakultetu i dekanatu istog, koji je tu da podrži naše aktivnosti“ – zaključuje Jovan.

Takođe pročitajte

Moli i Met – Iz Londona za Niš!

Jedinstvenost naše zemlje pri čemu mislimo na prirodu, istoriju, kulturu kao i na same gradove …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.