Epidural sve dostupniji Nišlijkama

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Niš od početka godine urađeno je, uz epiduralnu anesteziju, više od 200 porođaja, a ova anestezija i bezbolni porođaji postali su dostupni svim ženama.

Direktor Centra za anesteziologije Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković  izjavio je da prethodnih godina, iz različitih razloga, epiduralna anestezija nije često rađena u niškom porodilištu.

„U proteklih deset godina imali smo urađenih epiduralnih anestezija koliko u prvih devet meseci ove godine“, kazao je Janković.

Janković je kazao da su bezbolni porođaji postali dostupni svim ženama pošto je Centar za anesteziju dva iskusna anesteziologa prebacio na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.

„Službe koje su ostale bez tih anesteziologa morale su da daju više od svog maksimuma da bi sve pokrile, ali to sada sve funkcioniše bez problema“, izjavio je Janković.

On je istakao da Centar za anesteziju ima trenutno 70 lekara specijalista i pet lekara na specijalizaciji, što je deficitaran broj, ali „situacija nije beznadežna“.

Janković je rekao da Centar ima oko 50 mladih lekara na volonterskoj specijizaciji iz anesteziologije i za KC Niš bio bi „veliki benefit kada bi neki od njih bili zaposleni“

izvor BETA

Takođe pročitajte

Kako se izboriti sa prolećnim alergijama

Alergija (preosetljivost) je prirodna, zaštitna reakcija organizma od agenasa iz okoline, koje organizam doživljava kao pretnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.