ELEKTROFIZIOLOGIJA – nova procedura na Klinici za kardiovaskularne bolesti u Nišu

Prvu elektrofiziološku proceduru u Nišu, lekari Univerzitetsko kliničkog centra Niš izveli su u saradnji sa kolegama iz Beograda na čelu sa dr Milosavom Tomovićem, interventnim elektrofiziologom Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

Elektrofiziološkim ispitivanjem utvrđuje se uzrok i mehanizam nastanka srčanih aritmija, a predstavlja i najbolji način lečenja poremećaja srčanog ritma.
Elektrofiziološkom procedurom zaokružena je kardiovaskularna dijagnostika i lečenje kardiovalskularnih pacijenata na Klinici za kardiovaskulrne bolesti u Nišu.

Prema rečima docenta dr Tomislava Kostića, rukovodioca Klinike za kardiovaskularne bolesti UKC Niš svih ovih godina  Ahilova peta bila je upravo elektrofiziologija.

„Zato je  za nas, za našu Kliniku i UKC veliki dan. Ovo je početak novog poglavlja i zaokruživanja interventne kardiologije čime se naš centar svrstava u red velikih centara evropskog i svetskog nivoa“, kazao je dr Tomislav Kostić.
Dodao je da će Klinika za kardiologiju u svom daljem radu nastaviti, pre svega sa usavršavanjem kadrova. Veliki broj lekara je i pripmljen u proteklom periodu upravo da bi učeli i u radu sa pacijentima primenjivali nove metode.

Profesor dr Zoran Perišić je posebno istako podatak da je zdravstveni sistem Srbije u ovom trenutku pokazao veliku fleksibilnost i sposobnost novonastaloj situaciji. Koliko god da je dve godine bio fokusiran na lečenju korone nisu zaboravljeni ni ostali pacijenti.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.