petak , 16 aprila 2021

Ekonomski fakultet nudi pomoć privrednicima

Ekonomski fakultet u Nišu, zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom „Jug“, poziva sve preduzetnike i vlasnike malih i srednjih preudzeća da do kraja meseca prijave koje probleme u poslovanju imaju. Privrednici iz cele zemlje, a pogotovo sa jugoistoka Srbije, mogu da računaju na stručnu pomoć profesora i studenata ovog fakulteta.
Dekan prof.dr Jadranka Đurović Todorović kaže da su ovu akciju nazvali DAR, odnosno „Doprinos akademaca razvoju“.

“Činjenica je da je u ovim preduzećima jedna osoba zadužena za više oblasti, jer nemaju sredstva da angažuju veći broj radnika, pa zato ne može kvalitetno da obavi posao. Sve što ih muči iz oblasti ekonomije, počev odračunovodstva, marketinga, naplate, osvajanja tržišta, moći će da dobiju savet, odnosno konkretnu pomoć, kaže dekanica i dodaje da će njihove usluge biti besplatne.

“Naš benefit će biti to što ćemo kao društveno odgovorna ustanova učestvovati u ekonomskom oporavku naše zemlje. Takođe, studenti će imati konkretne primere na kojima će raditi i to će im mnogo značiti za učenje i usavršavanje, navodi dekanica koja očekuje da će u početku priverdnici „biti sramežljivi“ ali da će pokušati da ih ohrabre i animiraju jer „nemaju šta da izgube a mogu dobiju bolje rezultate u poslovanju“.

Prokedan na nauku Marija Radosavljević kaže da će do kraja godine raspisati još jedna poziv i to septembra ove godine uoči početka jesenjeg semestra.
Naše sagovornice ali i Ivan Mihajlović ispred RRA „Jug“ ističu da je ovo prvi primer saradnje nauke i privrede.
Na teritoriji jugositoka Srbije aktivno je oko 30 hiljada preduzetnika i malih i srednjih preduzeća.

Takođe pročitajte

DELTA PLANET u Nišu počinje da radi 22.aprila

Šoping-mol Delta Planet Niš otvara svoje vrate za posetioce i zvanično će početi da radi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.