Ekološko-turistička radionica na Vlasinskom jezeru

Ekološko-turistička radionica je održana pod nazivom „Uporedna iskustva u promociji eko turizma i zaštiti biološko-ekoloških i kulturno-istorijskih vrednosti nekih od najatraktivnijih prirodnih celina u Srbiji“ održana je na Vlasinskom jezeru u organizaciji udruženje građana „Ekološko turističko društvo Milion zvezda“ iz Surdulice.

Radionica se sastojala od stručnih prezentacija, predavanja i panel-diskusija koje su imale za cilj razmenu iskustava, ideja i kulturoloških vrednosti između učesnika i promovisanje ispravnih stavova prema zaštiti životne sredine i kulturne baštine.

Zapaženo učešće imali i predstavnici građana Vlasotinca: predsednik Udruženja Eko Vlasina Miodrag Đorđević, član IO Mikološko-gljivarskog saveza Srbije i član Eko Vlasina Žaklina Stefanović i predstavnik Turističke organizacije Vlasotinca Slobodan Rakić.

Ekološko-turistička radionica je održana pod nazivom „Uporedna iskustva u promociji eko turizma i zaštiti biološko-ekoloških i kulturno-istorijskih vrednosti nekih od najatraktivnijih prirodnih celina u Srbiji“.

Radionica se sastojala od stručnih prezentacija, predavanja i panel-diskusija koje su imale za cilj razmenu iskustava, ideja i kulturoloških vrednosti između učesnika i promovisanje ispravnih stavova prema zaštiti životne sredine i kulturne baštine.

Inače, program Radionice uključio je i obilaske najvažnijih privrednih, kulturnih i religijskih institucija i objekata u bližem okruženju, kako bi se stekao uvid u život ljudi, privredne i kulturne odlike područja.

Učesnici Radionice su, zahvaljujući izuzetnom razumevanju Turističke organizacije Surdulice, dobili priliku da brodom – katamaranom Rendžerske službe obave duži obilazak Vlasinskog jezera radi detektovanja ekoloških problema i mera na terenu i promocije turističkih potencijala destinacije.

Najzaslužniji za uspešan rad Radionice su bili gosti-edukatori iz Valjeva, Vlasotinca, Beograda i Surdulice, koji su svojim izuzetno stručnim i nadahnutim izlaganjima, kao i strpljivim pružanjem brojnih praktičnih instrukcija, događaju dali karakter svima jasnog, široko primenljivog savetovanja, ali i visoko-obrazovni i naučni domen.

 

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.