nedelja , 15 decembra 2019
Početna / BIZNIS / Džipijada po Sloveniji uspela na privrednom i kulturnom polju

Džipijada po Sloveniji uspela na privrednom i kulturnom polju

Treća međunarodna Džipijada lebanskog “Kluba 4X4 Justinijana prima” održana je od 14. do 16. oktobra na putu dugom preko 2300 km.

Sada već tradicionalna i prepoznatljiva ekipa Kluba pošla je put Slovenije sa 10 terenaca i 32 učesnika  na čelu sa direktorom Privredne komore u Leskovcu i predsednikom pomenutog Kluba  Goranom Jovićem.

Jović nam se pohvalio da ih je najpre primio župan Marjan Kardinar inače član Saveta Evrope i potpredsednik svih opština Slovenije ali i župan Tolmina, župan Bleda, župan Ĺjubna, gradonačelnik Murske Sobote, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković…

“Dogovorene su saradnje na kulturnom i privrednom polju i to je najvažnija misija ove manifestacije. Uupoznao sa,, slovenačke privrednike sa carinskim preferencijalima koje Srbija ima sa Rusijom i Belorusijom, a sada i sa Turskom i pogodnostima koje Vlada Srbije daje investitorima. Gostoljubivost Slovenaca je bila više nego iznenađujuća a očigledna je i njihova spremnost da dodju u Srbiju i ispitaju mogućnosti za saradnju. Aljoša Molan privrednik iz Krška i župan Marjan Kardinar su proveli sa našom ekipom sve vreme  po Sloveniji i povezivali nas sa privrednicima i ljudima iz javnog života. Više nego zadovoljni što smo ne samo videli lepu Sloveniju već uspostavili privredno-kulturnu saradnju utisak je svih učesnika, prenosi nam Jović.

Direktor Gospodarske zbornice Murske Sobote najavio delegaciju od 20 privrednika privrednoj komori u Leskovcu. Dogovorena je turistička saradnja a i poseta arheološkom nalazištu Caričin grad.

“Posetili smo i proizvodne pogone više firmi iz cele Slovenije kao i najveću proizvodnju orhideja u ovom delu Evrope. Posetili smo i najveći poligon za obuku vozača AMS Slovenije u Vranskom. Predloženo da posete jug Srbije i u partnerstvu prave poligon za obuku vozača i off road vožnju na teritoriji Jablaničkog okruga.

 

 

Takođe pročitajte

Put zrna kafe od plantaže do kesice

Kada ispijate svoju omiljenu šoljicu domaće sveže mlevene kafe, da li se ikada zapitate koja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.