ponedeljak , 3 oktobra 2022

Džipijada “Medveđa 2017 – od Petrovca do Mrkonjskog visa”

Turistička organizacija opštine Medveđa je pod pokroviteljstvom opštine Medveđa, organizovala prvu džipijadu “Medveđa 2017 – od Petrovca do Mrkonjskog visa”.

Promovisanje turističkih potencijala opštine Medveđa, jedan je od ciljeva manifestacije, koja je održana u subotu, 28. oktobra sa početkom u 7 časova.
Vožnjom motornim vozilima opremljenim za savladavanje teško pristupačnih terena, 30 džipova iz raznih krajeva naše zemlje odazvalo se pozivu Turističke organizacije Medveđa. Televizijske ekipe RTS-a, STV-media, ekipa Radio Medveđe i učesnici džipijade iz Beograda, Niša, Vlasotinca, Leskovca, Bojnika i Medveđe krenuli su prvim delom trase od Medveđe preko Čokotanaca, Crnog vrha, Rujkovca, Donjeg i Srednjeg Bučumeta do crkve Sv. Petke u Gornjem Bučumetu.
Pauzu napravljenu na lokalitetu Kaljaje u Rujkovcu, članovi Auto moto kluba „Sinhro-R“ iz Leskovca iskoristili su kako bi učesnicima džipijade demonstrirali snagu motora svojih terenaca i svoje umeće u vožnji po izuzetno teškom terenu. Ispred crkve Sv. Petke u Gornjem Bučumetu, predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, je kraćim istorijatom predstavio gostima najstariju crkvu u opštini Medveđa.
Sledeća etapa puta išla je preko Gazdara, Medveđe, Tupala, Sijarine i Ravne banje do Sijarinske banje, gde su učesnici džipijade krenuli u kraći obilazak ove turističke destinacije. Nastavak trase vodio je preko Borovca, Vrapca, Kapije, Zajčevca i Mrkonja do nove turističke destinacije „Mrkonjskog visa“ koja se nalazi na nadmorskoj visini od 1070 metara. Terenci su ostali parkirani u podnožju, a zadnji kilometar trase do samog vrha, učesnici džipijade su u društvu predsednika opštine Medveđa, dr Nebojše Arsića, zamenika predsednika opštine Medveđa, Gorana Ivanovića i direktora Turističke organizacije opštine Medveđa, Ljubiše Ristića morali da savladaju pešice.

Loši vremenski uslovi, kiša, jak vetar i niska temperatura, učesnicima ovogodišnje džipijade onemogućila je bistar pogled sa Mrkonjskog visa prema Šar planini, Kopaoniku, Jastrebcu, Kukavici, Staroj planini, Suvoj planini, Goliji i Zlatiboru.
Novinarima RTS-a, Mrkonjski vis bio je inspiracija da naprave kratku reportažu o ovom lokalitetu. Ovogodišnja avantura izuzetnih vozača džipijade završila se obilaskom Ćorovog vodopada, i organizovanim ručkom u prostorijama osnovne škole u Petrilju.
Predsednik opštine Medveđa,dr Nebojša Arsić, zahvalio se svim učesnicima na odazivu, kao i Turističkoj organizaciji,za celokupnupripremu prve džipijade i zaaktivnosti u protekloj sezoni na obeležavanju trase puta ka Mrkonjskom visu.

Takođe pročitajte

Trikovi i saveti za uređenje kuhinje i trpezarije

Nemate dovoljno prostora za formalniju trpezariju? To nije problem. Kako idemo u korak sa urbanizacijom, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.