petak , 12 avgusta 2022

Džil sa Tajvana neplanirano tri dana provela na niškom aerodromu

Kako se iz neprijatnih situacija može izvući neka korist pokazala je Džil Siao (24) sa Tajvana, ali i osoblje aerodroma “Konstantin Veliki” kada je morala tri dana da boravi u aerodromskim prostorijama jer nije imala vizu za ulazak u našu zemlju.

Džil je minule subote sa prijateljima doputovala iz Milana i plan joj je bio da tri dana obilazi Niš i njegove znamenitosti. Svi njeni planovi pali su u vodu čim je sletela jer nije mogla da napusti aerodrom. Jednostavno, nije imala vizu. Ipak, na svom FB profilu objavila je samo reči hvale za nove prijatelje.

“Thank you all so much for taking good care of me and always kept me company in these past three days when I was stuck in the airport without a visa. What a cool experience! I got to know a lot of new friends also learnt some Serbian words! This time I didn’t get a chance to see this beautiful city Niš so I’ll be back again! With a visa for sure! ? Hope to see you guys next year!Please help me tag all the people who have been helping me in these past three days. I really wanna say хвала!

„Hvala svima puno za brigu o meni i na druženju u proteklih tri dana kada sam bila zaglavljena na aerodromu bez vize. Kul iskustvo! Stekla sam mnogo novih prijatelja i naučila neke srpske reči! Ovaj put nisam dobila priliku da vidim ovaj prelepi grad Niš, tako da ću se vratiti ponovo! Ali zasigurno sa vizom. I to već sledeće godine. Zaista želim da kažem svima HVALA, napisala je Džil i podelila i fotografije kojim je ilustrovala svoje neobično iskustvo.

Džil je u ponedeljak sa prijateljima, kako su i planirali, otputovala za Bratislavu. Ona objašnjava da nije neodgovorna osoba ali da nije proverila da li joj za Srbiju treba viza sticajem okolnosti.

“Moje putovanje počelo je u Slovačku gde imam prijatelje. Odlučili smo da obiđemo Evropu i da posetimo London, Milan i Niš. Prve dve destinacije su bile uspešne ali i ova treća je jedno zanimljivo iskustvo. Trenutno nemam posao jer obilazim Evropu. Zaista mi se dopada sve i volela bih da ostanem da živim i radim u Evropi, kaže Džil.

Na aerodromu su nam pojasnili da je propust učinjen na aerodromu sa koga je poletela jer nisu proverili da li putnica ima vizu za ulazak u zemlju gde treba da sleti njen avion.

“Putniku se ovo ne računa kao prekršaj jedino što mora da sačeka prvi sledeći let i napusti Srbiju. U proseku nam se jednom mesečno dešavaju ovakve situacije, pojašnjavaju odgovorni sa niškog aerodroma.

Takođe pročitajte

Beti Đorđević u Gradskoj kući uručena nagrada za životno delo

Refren pesme “Počnimo ljubav ispočetka” orio se Gradskom kućom nakon što je džez i soul …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.