Dvoje aktivista iz niškog sela Trnava pokrenuli aktivistički časopis

Časopis “Super Trnavac” pokrenuli su dvoje aktivista, Teodora Perić i Saša Stojiljković sa ciljem kreiranja novog kulturno-rekreativnog sadržaja u selu koji će svim komšijama i komšinicama pružiti razonodu ali i odličnu mogućnost da aktivno učestvuju tako što će kreirati sopstvene rubrike, kolumne, fotoreportaže, intervjue i slično.

“Super Trnavac” sadrži intervjue sa aktivistima iz sela koji svojim idejama nesebično nastoje da naša sela razmrdaju, pokrenu i probude. Anegdote i priče iz sela koje do sada niste imali prilike da čujete kao i segment koji se odnosi na komšije koje su otišle u inostranstvo tako da u premijernom izdanju časopisa možete pročitati, između ostalog, i šta to najviše nedostaje Trnavcima u dalekom Čikagu i kakvu poruku za sve čitaoce ima jedan pas, navode osnivači ovog časopisa i dodaju da planiraju da on bude dugoročno samoodžriv.
“Imajući u vidu visoku cenu štampe, jedini način za to jeste da časopis prodajemo po ceni od 350 dinara kako bismo imali redovna izdanja u tiražu od 60 primeraka. Sav prihod od prodaje časopisa se ulaže isključivo u štampanje narednih izdanja.”
Zainteresovani građani časopis mogu da obezbede tako što će isti direktno kupiti na Noćnom turniru u fudbalu u Donjoj Trnavi ili, digitalno izdanje tako što će nam se javiti putem profila na društvenim mreža (FB: Super Trnavci, Instagram: supertrnavci). Za one koji vole mejlove, ostavili smo i tu mogućnost kontaktiranja tako da se slobodno obratite na: [email protected].
“Ovom prilikom još jednom pozivamo sve zainteresovane komšije i komšinice iz okolnih sela da nam se jave ukoliko žele da aktivno učestvuju u kreiranju narednih izdanja. Više ste nego dobrodošli i biće nam zadovoljstvo da ovaj hobi podelimo sa vama.”

Takođe pročitajte

Tampon zona uživo u Nišu: Novi talas patrijarhata i mizoginije na internetu i šta sa njim

Uprkos snažnom talasu ženskih glasova i sve brojnijim inicijativama za umrežavanje žena koje nam omogućava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.