utorak , 29 novembra 2022

„Dva mirisa ruže“ u niškom Narodnom pozorištu

Na sceni niškog pozorišta, u četvrtak 17. maja, gostuje Pozorište na Terazijama sa predstavom „Dva mirisa ruže“ po tekstu Emilia Karbaljida a u režiji Slavenka Saletovića.
U ovom komadu, meksički pisac Emilio Karbaljido razvija, ljupku, tečnu kamerno – scensku priču o dvema ženama koje odluče da, konačno, svoje životne sudbine preuzmu – u svoje ruke! Spojene sticajem okolnosti i nagnane na zajedničko delanje, nastoje da, spasavajući svog zajedničkog muškarca iz zatvora, dođu do novca za njegov put u slobodu. Kada nakon mnogih peripetija, svoj naum i sprovedu, shvate da taj muškarac (a koji je jedan od njih muž, a drugi ljubavnik) – takvu ljihovu priču i ne zaslužuje!
Prvakinje Pozorišta na Terazijama, Ljiljana Stjepanović i Elizabeta Đorevska, vođene superiornom rediteljskom koncepcijom Slavenka Saletovića i potpomognute muzikom „mariača“ Orkestra Pozorišta na Terazijama – čine ovu pozorišnu magiju mogućom, a publici daruju ono što nam je danas svima tako užasno potrebno: zdrav, isceljujući smeh!
Predstava počinje u 20 sati, cena ulaznica za parter je 900 dinara a za balkon 700 dinara.

Takođe pročitajte

Gostovanje niške predstave La Gerilla  u Pozorištu na Terazijama

Narodno pozorište Niš gostovaće na sceni Pozorišta na Terazijama u utorak, 22. novembra u 19.30 …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.