Duo Avido – čari harmonike i saksofona

U sali Niškog simfonijskog orkestra sa početkom od 19 časova niškoj publici će se predstaviti Duo Avido koga čine dva talentovana muzičara Đorđe Davidović (harmonika) iz Srbije i Alvaro Kolao Leon (saksofon) iz Čilea.
Avido duo, formiran 2014. godine u Beču kao muzički projekat harmonike i saksofona. Nakon takmičenja u Japanu 2015. godine gde je duo zauzeo 1. mesto i dobio još 4 specijalne nagrade, uključujući i nagradu bečkog Univerziteta, bilo je jasno da Avido nosi sa sobom nešto nesvakidašnje.
Iako su oba instrumenta sama po sebi dominanta, u ovom slučaju oni čine široku paletu različitih boja zvuka, ritmova, melodija i ornamenata.
Duo ima sposobnost kreiranja jedinstvenog doživljaja muzike kao i načina izvodjenja, povezujući scensku umetnost sa izuzetnim delima iz opusa baroka, klasične, džez ali i tradicionalne muzike, omogućavajući publici i slušaocima da putuju kroz različite epohe uz prepoznatljiv zvuk ova dva instrumenta.
Sa mladalačkom energijom, strašću i originalnim idejama Avido duo je doneo svež vazduh u koncertne dvorane i festivale širom sveta. Bez obzira gde duo nastupa, da li u bečkom Konzerthausu ili Atakama pustinji, zvuk, svestranost i energija Avido dua uvek su prepoznatljivi.

Na programu koncerta ovog interesantnog dua će se naći poznata dela Debisija, Čajkovskog, Pulanka i ostalih velikana umetničke muzike.

Karte za koncert koštaju 200 dinara, a mogu se kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra, kao i na ulazu u salu pred sam koncert.

Koncert organizuje Niški kulturni centar.

Takođe pročitajte

VEČERAS u Salonu 77 – „Mikrokosmos“ Teodore Vojinović

U utorak 14. maja u 19 sati, u Salonu 77 biće otvorena izložba skulptura i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.