utorak , 17 maja 2022

Državno prvenstvo u triatlonu na Vlasinskom jezeru

Više od 80 učesnika iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Nemačke i Crne Gore nadmetaće se na Vlasinskom jezeru u nedelju 6. avgusta za titulu državnog prvaka Srbije.

Vlasinski Triatlon Samoprevazilaženja koji se sastoji se od 2 trke: Olimpijski Triatlon: plivanje 1500m, bicikl 40 km, trčanje 10 km i Sprint Triatlon: plivanje 750m, bicikl 20 km, trčanje 5 km

Olimpijski triatlon je ujedno i zvanično državno prvenstvo Srbije u triatlonu, dok se trka Sprint triatlon boduje u Kupu Srbije.

Start obe trke je u isto vreme na plaži ispred hotela Vlasina.

Prvak Srbije u Olimpijskom Triatlonu za 2016. je  Milan Tomin (TK Trigy Racing) koji je trijumfovao sa vremenom 1sat 59 minuta i 25 sekundi.

Organizator Vlasinskog Triatlona Samoprevazilaženja je Šri Činmoj Maraton Tim iz Niša u saradnji sa Srpskom Triatlonskom Unijom i opštinom Surdulica.

Organizatori upozoravaju da će se zbog održavanja biciklističkog dela trke koji se odvija na deonici dužine 2,5 kilometra od hotela Vlasine u pravcu ka Surdulici i trkačkog dela trke koji se odvija na deonici dužine 1,5 kilometara od Hotela Vlasine ka Crnoj Travi, sabraćaj biti obustavljen na 3 sata od 10 do 13h. Kako bi izbegli nepotrebnu gužvu, pozivamo građanstvo da planira svoj dolazak na Vlasinu u nedelju pre 10h i odlazak sa Vlasine posle 13,30h. Takođe, u na gore navedenoj doeonici puta na kome se održava triatlon, pristup sa svih lokalnih puteva ka glavnom putu biće blokiran.

Takođe pročitajte

Kerber na Letnjoj pozornici u Nišu

Kerber se vraća na Letnju pozornicu da proslavi 40. rodjendan sa niškom publikom 11. juna …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.