Druženje sa uspešnima iz Francuske putem Skype

Rođeni Prokupčanin Ivica Jović, zamenik gradonačelnika i većnik za omladinu, sport i obrazovanje u francuskom gradu Epone družiće se sa Nišlija putem Skypa u ponedeljak, 30.maja od 19.30 u bioskopu Kupina

Njegovo predavanje je u sklopu projekta „Mesec uspešnih Srba iz Francuske“ na kome su do sada učestvovali Aleksandar Protić, viši savetnik Francuske federacije za Unesco klubove i centre, Sanja Beronja, profesorka i šef za međunarodnu selekciju kandidata na fakultetu Science Po Pariz i Milan Janic, senior art direktor LeoBurnett iz Pariza.

milan janic francuskaMilan je prošlog ponedeljka  pričao o bežanju iz zone komfora i projektima na kojima je radio. Poručio je prisutnima „Život je jedno putovanje u kom nekad moraš da radiš i ono što ti ne prija, bitno je samo zabaviti se dok radiš.“

Inače, Ivica je rođen u Prokuplju ali se školovao i odrastao u Francuskoj. Sa grupom mladih poreklom iz Srbije pokrenuo je udruženje koji se zove “Srbija” koji ima za cilj jačanje srpsko-francuskog prijateljstva, pomoć srpskoj dijaspori u ostvarenju njenih prava u francuskim institucijama, kao i druženju Srba u Francuskoj radi očuvanja identiteta. Ivica je inicirao pobratimljenje francuskog grada Epone i našeg Prokuplja.

Pričaće nam o svom poslu, iskustvu i poziciji na kojoj se nalazi. Imaćemo priliku da čujemo sve mogućnosti saradnje između ovih zemalja u oblasti sporta i povezivanja mladih.

Projekat „Kultura za znanje“ realizuje udruženje „Mladi ambasadori” uz podršku Ministarstva za spoljne poslove, Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u region. Podršku ovom projektu dali su Francuski institut u Nišu, Ambasada Austrije u Beogradu i Ambasada Švedske u Beogradu.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.