Druženje dece „bez privilegija“ na Vlasinskom jezeru

Kvalitetnim sistemskim rešenjem inkluzija dece nije nemoguća misija, tvrde iz sportskog udruženja „Nigresiv“ iz Niša koji će i ove godine organizovati „Kamp sporta i tolerancije“ na Vlasinskom jezeru od 29. maja do 2. juna 2016.godine.Družiće se deca koja su žive u normalnim porodicama, ona koja nemaju tu ’’privilegiju’’, mentalno, fizički, čak i seksualno zlostvaljana, deca iz multietničkih, srpsko – albanskih sredina sa juga Srbije, specijalnih i ruralnih škola.

kamp tolerancijeSastavni deo Kampa već drugu godinu je foto – kolonija Sandra Samardžić, Igor Dutina i Radoje Elez, svi iz Trebinja BiH, kao i Bojan Pešić iz Niša i Jelena Ivanj iz Sombora.

„To su deca koja nemaju prilike da putuju, druže se i upoznaju svoje vršnjake, jer žive u malim i „zatvorenim“ sredinama. Ovo je prilika da se druže, da shvate da postoji mnogo druge dece, koja takođe imaju problema i da nauče da sa tim svojim problemom žive, kaže Marko Ristić , predsednik udruženja “Nigresiv“ Niš

Projekat ’’Sport for life“2016. predstavlja nastavak serije specifičnih sportsko – edukativnih kampova koje u zadnjih sedam godina organizuje sportsko udruženje ’’Nigresiv’’ iz Niša.

deca osetljive grupe nigresivOvi kampovi se isto toliko godina finansiraju sredstvima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji. Učešće na Kampu je  besplatno za sve učesnike.

Projekat će okupiti oko šezdesetoro dece iz sedam škola i institucija iz Srbije. Učesnici ovogodišnjeg Kampa su: OŠ“Branislav Nušić“ Donja Trnava, SŠ’’11. oktobar’’ Leskovac, OŠ“Sijarinska banja“ Sijarinska Banja, škola za decu sa oštećenim sluhom SŠ“Bubanj“ Niš, SOS Dečije selo Kraljevo, Dečije selo Sremska Kamenica,  OŠ“Vuk Karadžić“ Doljevac. Pored učenika i nastavnika i vaspitača, učestvovaće i grupa od sedmoro volontera, od kojih su dve, američke državljanke koje trenutno, u okviru razmene, rade kao asistentice na Filozofskom fakultetu u Nišu.

 

 

Takođe pročitajte

Zašto je Katarina Nešić „dijamant od žene“?

Praksa je da se o moćnim i uspešnim ženama piše 8.marta kao da ne postoje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.