Društvene mreže u službi komunikacije i menjanja loših navika

Retko koje javno, a pogotovo komunalno preduzeće može da se pohvali redovnim aktivnostima na društvenim mrežama, s tim što zaposlenima u niškom JKP „Mediana“ „“, „Instagram“ i „Viber“ ne služe za puko hvalisanje, već je to način da neposredno budu u kontaktu sa korisnicima.

I, svaku primedbu koja je u njihovoj nadležnosti rešavaju u roku od 24 sata, pa pozivaju sugrađane da ih i nadalje prate, jer je svima u interesu da Niš bude uređen i čist.
„Samo posredstvom aplikacije „Eko lovac“, od početka godine smo dobili oko 3.000 prijava, od kojih je rešeno više od 80 odsto, a za ostale nismo bili prava adresa – kaže predstavnik za javnost u pomenutom preduzeću Saša Matić. Mahom se radi o nelegalnim deponijama, gde je potrebno veće angažovanje ljudi i mehanizacije, pa je neophodno da poštujemo plan koji nam dostavi lokalna samouprava, kao naš osnivač. Inače se trudimo da zanimljivim video-materijalom i originalnim spotovima privučemo posetioce. Pritom, sve radimo sami, u našem Centru za informisanje, i nikada nismo angažovali bilo koju marketinšku agenciju. Ali, uvek postoje i navodni dušebrižnici, koji nas prozivaju da je to gubljenje vremena i uzaludno trošenje budžetskog novca – ističe Matić.

„Ispostavilo se, međutim, da su nam i tako zapravo učinili uslugu, jer su nas besplatno reklamirali i pomogli nam u nastojanju da što veći broj Nišlija sazna kako izgleda naš posao i shvati koliko je teško promeniti loše navike.
U međuvremenu, niški komunalci su posebno ponosni i na novootvoreno Reciklažno dvorište u Crvenoj zvezdi, gde sugrađani mogu besplatno da odlažu otpad koji ne može da stane u kontejnere.
„Sa ove lokacije, svake godine, odvozili smo oko 3.600 kubika raznog smeća, što je više od polovine ukupne količine iz redovnog programa uklanjanja deponija za 12 meseci – objašnjava Matić. – Zato smo uredili reciklažno dvorište kao sistemsko rešenje koje bi trebalo da eliminiše nelegalne deponije. A, da sve može i drugačije da izgleda pokazuju i dva parka koja smo oformili u blizini raskrsnice, upravo na mestu gde se prethodno nalazio otpad starih automobila.

U Nišu trenutno ima 412 podzemnih kontejnera, raspoređenih na 167 lokacija, ali mnogi sugrađani još nisu naučili kako da ih pravilno koriste, pa često predstavljaju veće ruglo, nego dotadašnji. Ipak, nastavićeno da ih postavljamo, menjajući svest Nišlija – najavljuje Matić .

izvor Novosti

Takođe pročitajte

Šareni AVA svet se širi!

Na samom početku otvaranja našeg shopping parka, imali smo viziju kaleidoskopa – sveta boja i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.