Drugo mesto za Dalibora Aleksića na Međunarodnom takmičenju frizera

Prvi Barbers United event održan je proteklog vikenda u Sarajevu. Na takmičenju pravila skoro da i nije bilo, već su frizeri pravili frizure koje oni žele, koristili su tehnike koje najviše vole ili su u toj tehnici najbolji.

Najbolje su birali sami takmičari, tako što su na kraju pogledali modele koje su radile njihove kolege i tajno glasali za svoje favorite. Takmičenje je bilo otvorenog sajamskog tipa te su posetioci mogli da navijaju za svoje frizere i berberine.

Na takmičenju je učestvovalo 100 vrhunskih berberina i frizera iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Među takmičarima je bio i Dalibor Aleksić iz Vlasotinca koji je predstavljao Frizersko udruženje iz Niša, kao i Frizersko udruženje Srbije. Dalibor Aleksić je osvojio drugo mesto u takmičenju slobodni stil. Njagov uspeh je još veći jer je po prvi put učestvovao na takmičenju ove vrste.

This slideshow requires JavaScript.

„Učešće na takmičenju koje okuplja majstore sa prostora bivše Jugoslavije za mene je bio pravi izazov. Biti drugi među 100 kandidata sa tog prostora svakako predstavlja veliko priznanje za moj rad i trud, ali istovremeno i veliku obavezu da nastavim da pratim modne trendove i da se usavršavam u ovoj oblasti. Ovom prilikom želim da se zahvalim domaćinima na gostoprimstvu, organizaciji i svemu sjajnom što smo doživeli u Sarajevu. Pored takmičara, naše udruženje je imalo i predstavnika u predžiriju Đorđa Đorđevića, koji je pružao nesebičnu pomoć prilkom spremanja modela. Veliko hvala i njemu. Nastavićemo ovim pravcem jer planiramo da u narednom periodu organizujemo seminare i edukacije za sve zainteresovane “, kaže Dalibor Aleksić.

Dalibor Aleksić već 24 godina radi kao frizer i berberin, a za njegov frizerski salon „Meda“ u Vlasotincu znaju svi, posebno mladi.

„Formiranje Uduženja frizera i berberina za ovaj deo Srbije počeli smo 2018.godine. Udruženje je registrovano 2020. godine sa sedištem u Nišu. Upravo smo formirali udruženje kako bi smo mogli da učestvujemo na takmičenjima van Srbije i regiona. Cilj nam je da privučemo sve naše kolege, kako bi smo zanat kojim se bavimo podigli na jedan viši nivo, a to možemo samo kroz usavršavanja, takmičenja, razmenu iskustava. Ipak, kao i za svaki uspeh i za naš uspeh neophodan je veliki trud, rad i odricanje “, zaključio je Dalibor Aleksić.

Кako smo saznali, već tokom ovog meseca Udruženje planira seminar u Vranju a tokom godine i organizovanje i održavanje i drugih seminara, panela i edukacija.

 

Izvor: Vlasina

Takođe pročitajte

Treći studentski Humanitarni bal

Studentski parlament Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Studentska Asocijacija Nova organizuju treći po redu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.