sreda , maj 22 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Drugi MTB Maraton „Balkan Extreme 18 “ – vožnja za dušu
ilustracija

Drugi MTB Maraton „Balkan Extreme 18 “ – vožnja za dušu

Drugu godinu zaredom,  biciklisti i svi ljubitelji aktivnog boravka u prirodi,  iz Srbije i zemalja u okruženju, imaće priliku da oprobaju svoju spretnost i kondiciju na MTB maratonu „Balkan Extreme 18“, čije start je ove godine 15.jula u Vlasotincu.

Prošlogodišnji maraton okupio je više od 100 biciklista iz Srbije, Bugarske, Grčke, Makedonije i Crne Gore.

Maraton se održava na terenima planina Ostrozub , Čobanac i Bukova Glava, a prolazi kroz mala i retko naseljena mesta kao što su Ravna Gora,  Donja i Gornja Lopušnja,  Kozilo, Jakovljevo,  Donje Gare, Vusidruga.

 “MTB maratonu „Balkan Extreme 18 “ je izvanredan doživljaj,  gde  možete voziti bicikl po planinskim predelima i uživati u svežem vazduhu,  mirisu četinara, hrastova i bukvi, šumskog bilja i planinskih livada. Čućete samo šum drveća i zvuk točkova svog bicikla, sjedinjene sa otkucajima svoga srca,  koje vas  goni ka cilju i pobedi. Doživećete nezaboravno iskustvo penjući  se krivudavim šumskim putevima i osvajati vrhove sa kojih se pruža izuzetan pogled. Osetićete uzbuđenje spuštajući se  strmim,  uzanim stazama i imati priliku da se osvežite hladnom vodom,dok prolazite preko izvora i potoka, najavljuju organizatori.

U zavisnosti od nivoa spremnosti možete se opredeliti za jednu od tri trke, na tri razlicite staze

Mali maraton     27 km    1300 metara nadmorske visine

Srednjimaraton  50 km    1900 metara nadmorske visine

Veliki Maraton  75 km     2900 metara nadmorske visine

Staze su kreirane i odabrane tako da ih mogu voziti kako dobro uvežbani profesionalci, tako i samostalni rekreativci, zaljubljenici u biciklizam i ljubitelji prirode.  Na učesnicima je da odaberu stazu koju će voziti, a organizatoriće se potruditi  da ih urede i pripreme tako da svi učesnici maratona odu zadovoljni i sa osmehom na licu.I naravno,  da dođu i sledećeg odine.

Staze će biti obeležene markerima, zastavicama i posebno dizajniranim tablama koje će služiti kao orjentir, a sve sa ciljem komfornog i bezbednog kretanja. Za bezbednost će se brinuti i redari, kao i dežurna ekipa hitne pomoći, ukoliko za to bude potrebe.

Iz udruženja „Balkan Extreme “  koje je organizator maratona, naglašavaju da je ovo prvenstveno vožnja za dušu , ali napominju i  da učesnike očekuju i vredne nagrade. Ipak,  i to  to nije sve,  nešto će ostati i kao izneneađenje.

Prijave za ovogodišnji MTB  Maraton „ Balkan Extreme 18 “ na linku(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegXRRIsCyIMrf9p6CkrDbGX3d1wI_ChfeGMMEgve3pJIqz_w/viewform)  uveliko pristižu iz svih krajeva Srbije, Makedonije i Bugarske. Najave stižu iz Bosne, Crne Gore, pa i Hrvatske. To govori da sve veći broj poklonika biciklizma žele da se oprobaju u ovoj nesvakidašnjo javanturi , avanturi koja će se rado iščekivati i tokom narednih godina.

Za učesnike maratona predviđena je kotizacija, koja uključuje oficijenlu majicu maratona, organizaciju maratona, startni broj, mapu staze, GPS  snimak staze, okrepu tokom maratona, ručak i osveženje na kraju .  Prijave na dan starta su takođe moguće, ali pod određenim uslovima i sa nešto drugačijim startnim paketom.

Sve informacije mogu se dobiti na zvaničnom sajtuwww.clubbalkanextreme.com/ i na Fejsbuk stranicihttps://www.facebook.com/events/206641046555446/

 

Takođe pročitajte

ISTRAŽIVAĆEMO ko u Medveđi ima “zlatne ruke”

Na osnovu konkursa za medijske projekte u 2019. godini, koji je sprovela Opštinska Uprava opštine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.