petak , 27 januara 2023
Sastanak Selekcionog odbora za izbor projekata koje će LFN podržati na drugom konkursu. Foto: Lokalna Fondacija Niš

Drugi konkurs Lokalne fondacije Niš – Rezultati

Na osnovu Drugog javnog konkursa u 2021. godini za podršku najboljim idejama u Nišu, koji je 15. septembra raspisala Lokalna fondacija Niš uz podršku Trag fondacije, pristigle su ukupno 34 prijave formalnih i neformalnih grupa građana sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu.

Nakon administrativne provere, izdvojeno je 30 predloga projekata koji su prošli u drugu fazu selekcije i prosleđeni nezavisnom Selekcionom odboru na ocenjivanje. Za podršku je u ovom ciklusu izabrano ukupno osam (8) projekata. Odluka je doneta u skladu sa propozicijama konkursa, ciljevima i vrednostima koje promoviše Lokalna fondacija Niš, uzimajući u obzir kvalitet, inovativnost, kreativnost predloženih projektnih ideja.

Od ukupnog broja prijava 19 su poslale neformalne grupe, a 15 registrovane grupe građana. Najviše predloga stiglo je sa teritorije GO Niška Banja (11) zatim iz GO Medijana (10), iz GO Palilula sedam predloga, a sa teritorije GO Crveni krst i Pantelej po tri predloga.

Sa predstavnicima podržanih ideja će ubrzo biti potpisani ugovori i dogovorena precizna dinamika realizacije projektnih aktivnosti. Ideje će zatim biti detaljnije predstavljene javnosti i na sajtu fondacije.

Rang listu projekata na drugom konkursu možete pogledati ili preuzeti sa sajta LFN.

Sredstva za realizaciju svih inicijativa koje podržava LFN obezbeđuju sami građani tako što doniraju. Zahvaljujući podršci pojedinaca, društveno-odgovornih kompanija i institucija u 2021. godini je LFN već prikupila nešto više od 9.000 evra. Kompletan iznos duplira Trag fondacija.

Podsetimo, Lokalna fondacija Niš je na prvom konkursu u 2021. godini podržala sedam ideja formalnih i neformalnih grupa građana.

Takođe pročitajte

5 razloga da cvekla postane deo vaše svakodnevne ishrane

Cvekla je jedna od najboljih namirnica za naše zdravlje. Još u staroj Grčkoj i kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.