Dragulji u prozi Jasmine Milčić Mitrović

Kratke priče, odnosno svoje dragulje u prozi Jasmina Milčić Mitrović u svojoj prvoj knjizi “Kule od peska” smestila je u tri cilkusa: „Herbarijum“, Kula od peska“ i „Nesanica“.

Sinoć je u Zavičajnom muzeju u Vlasotincu održana jedna od posećenijih promocija ove knjige na kojoj su govorili profesor mr Luka Krstić, pesnikinja Svetlana Pešić i književnik i scenarista Zoran Davinić.

“Moje priče su način da sačuvam neke momente iz života i da opišem svet oko sebe. Pižem o svom viđenju svega čime sam okružena, o toj večitoj borbi sa vetrenjačama, o uzburkanim emocijama…Inspiracija su mi upravo jednostavni, usamljeni ljudi, napuštena sela, zaboravljeni snovi i naravno ljubav kao snaga za novo sutra.  Za mene je pisanje jedini način da ja budem i ostanem ja, tu nema filovanja to su slike pretočene u reči, kaže Jasmina.

promocija-knjige-muzej-2016“Jasminine priče su Jasmina sama, spontanost koja pleni namah i misao koja se otkriva postepeno, sa ushićenjem. To su priče o postojanju koje se rečima beleži i reči koje postaju istinski svet za sebe. Željeno i viđeno, doživljeno, odsanjano, ostvareno, potisnuto, jasno, skriveno u kazanom, otkriveno ćutanjem… Njeni likovi su likovi iz mašte izmešani sa ljudima iz sećanja, stvarni događaji i snovi, trenuci radosti, veliki strahovi koji se samo u detinjstvu mogu proživeti, razočarenje što vreme i život prirede svakom čoveku, a koja svako od nas drugačije zapamti, protumači i u iskustvo pretvori – zapisala je u prikazu knjige pesnikinja Svetlana Pešić.

Jasmina piše poeziju i prozu, bavi se glumom, režijom dečjih predstava i drugim segmentima kulture. Za svoj spisateljski rad dobijala je nagrade širom Srbije.

Inače, ovo je treća knjiga koju je Kulturni centar Vlasotince izdao od početka ove godine a uskoro se očekuje i mongarfija o Vladi Iliću.

Takođe pročitajte

Novinari i influenseri kao predhodnica Turističkog foruma u Nišu

Niš i njegova okolina imaju potencijal za razvoj turizma i u svetskim okvirima ali je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.