DR STEVICA – lekar sa najvećim brojem smena u Kovid ambulanti

S obzirom na to da sam u borbi protiv novog virusa bio angažovan od samog njegovog pojavljivanja u martu 2020. godine, jedan sam od lekara koji je došao u dodir sa prvim pacijentima, priseća se lekar Službe kućnog lečenja Stevica Nikolić koji je od 12 godina staža u zdravstvu dve proveo u Kovid ambulanti pri vlasotinačkom Domu zdravlja.

“Na početku je virus bio nepoznanica za sve nas  i zato je  i odgovornost bila velika. Iskreno, strah od samog virusa nije postojao koliko strah od nepoznatog. Više sam se plašio za svoje bližnje i svoje pacijente nego za sebe, ali sam se trudio da to ne pokazujem, već sam nastojao da pružim podršku, kako zaraženima, tako i ljudima koji su bili preplašeni. Dakle, bila je potrebna ne samo somatska, već i moralna podrška. Ne mogu da se izjasnim kada mi je bilo najteže jer gajim veliku empatiju prema svojim pacijentima i veoma sam posvećen svakom od njih, priča nam Stevica  koji je pre Vlasotinca radio kao lekar u Crnoj Travi i Surdulici.

“Nadali smo se da pandemija neće trajati ovoliko dugo, ali nažalost svih nas, ona traje već dve godine. Dok je odlika četvrtog talasa bila teža klinička slika i brzi razvoj upale pluća, u ovom talasu klinička slika je lakša, iako je infektivnost virusa mnogo veća, ukazuje naš sagovornik koji se sačuvao da ne oboli od Kovid 19 uprkos velikom broju smena u Kovid ambulanti.

“Mislim da je vakcina ta koja mi je pomogla da ostanem nezaražen. Zahvaljujući uspešnoj vakcinaciji, konačno se možemo nadati tome da se ovom virusu nazire kraj, prognozira dr  Stevica.

 

Takođe pročitajte

Filmska revija “Euro Fest for Kids” od 4. do 7. februara u Beogradu, Gornjem Milanovcu i Leskovcu

Prva filmska revija Euro Fest for Kids u organizaciji Mreže bioskopa koju čine Kulturni centar Gornji Milanovac, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.