sreda , 30 septembra 2020

Donacija UNICEF-a PU Pčelica

Javnoj predškolskoj ustanovi Pčelica Niš juče je uručena video oprema za realizaciju projekta Rana intervencija zasnovana na rutinama koji je pokrenuo UNICEF.

Oprema je predata direktorici Ustanove Svetlani Mitić koja je istakla da je počastvovana što je Ustanova kojom rukovodi, deo ovog projekta veoma značajnog na našu državu i oblast predškolstva, odnosnu za svu decu sa razvojnim teškoćama.

Zahvalni smo UNICEF-u, našem resornom ministarstvu i svima koji su prepoznali trud vaspitača i predškolske ustanove kao važnu kariku u podizanju svesti o značaju prvih godina života za razvoj deteta, posebno kod dece sa invaliditetom i kašnjenjem u razvoju. Ova oprema će nam olakšati posao rane intervencije, jer će tim Ustanove sastavljen od vaspitača, medicinskih sestara vaspitača i stručnih saradnika, kao i tim Doma zdravlja Niš, našeg partnera u projektu, moći lakše da primenjuje savremene metode rada sa decom i roditeljima“ – izjavila je direktorica Svetlana Mitić prilikom dodele opreme.

Projekat je pokrenut da bi se povećala delotvornost nacionalnog sistema ranih intervencija. Rane intervencije su integrisan, međuresorni, interdisciplinarni državni sistem stručnih usluga namenjenih maloj deci sa kašnjenjem u razvoju, invaliditetom, atipičnim ponašanjem, socijalnim i emocionalnim teškoćama ili maloj deci koja imaju velike šanse da ispolje kašnjenje pre polaska u školu.

Istraživanja su pokazala da su efekti rane intervencije bolji ukoliko se podrška pruži što ranije, u podržavajućim i prirodnim uslovima, u kući ili vrtiću, uz maksimalnu uključenost porodice i vršnjaka“ – istakli su predstavnici UNICEf-a.
Tim Javne predškolske ustanove Pčelica stručno obučen za ovu oblast, pohvaljen je kao tim koji je najviše uradio na polju ranih intervencija u neposrednoj komunikaciji sa decom i porodicom.

Takođe pročitajte

Ekonomska škola iz Niša učesnik Svetske nedelje obrazovanja

Ekonomska škola iz Niša je posle nekolikih krugova nominacije, ušla u izbor od 100 škola …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.