Donacija Niške mlekare školskim kuhinjama

Povodom Svetskog školskog dana mleka, Niška mlekara, koja od skoro posluje u okviru regionalnog lidera mlečne industrije Imleka, donirala je tri tone „Vedro“ mleka đacima prvacima u Nišu.

Po preporuci i uz podršku Skupštine grada Niša, mleko je distribuirano školskim kuhinjama kako  bi svi prvaci mogli da uz obroke konzumiraju i šolju mleka, koje je od izuzetnog značaja za pravilan rast i razvoj dece. 

Vedro mleko paketiPredstavnici kompanije podelili su mleko za čak 26 škola u Nišu, i na taj način poželeli srećan, uspešan i zdrav početak školovanja đacima koji su ove godine prvi put seli u školske klupe.

Poznato je da je mleko jedna od izuzetno hranljivih namirnica, neophodnih za decu ali i za osobe svih generacija. „Vedro“ mleko, Niške mlekare, je vrhunskog kvaliteta, prikuplja se sa odabranih farmi iz okoline Niša i sam proces njegove prerade od farme do potrošača prolazi najrigoroznije kontrole.

„Niška mlekara, koja je od skoro postala deo Imlek sistema, primeniće društveno odgovornu politiku poslovanja najveće mlekare u regionu i u skladu s tim donacije mleka i mlečnih proizvoda biće još obimnije. Ovo je prva u nizu većih donacija, a u planu su nam i brojne druge usmerene pre svega na obezbeđivanje pravilnog rasta i razvoja dece u Nišu i okolini. Ovoga puta želeli smo da iznenadimo đake prvake Vedro mlečnim užinama i poželimo im uspešan polazak u školu.”, izjavio je v.d. direktoraNiške mlekare Nebojša Golubović.

Takođe pročitajte

Humanitarni duh: Projekcija filma ‘Koce zauvek’ i sećanje na nemerljivu snagu porodice Kocić

U okviru ovogodišnjeg progrаmа Leto u Vlаsotincu sinoć je u sаli Kulturnog centrа priređenа projekcijа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.