četvrtak , 4 marta 2021

Donacija Japana za čistije Vlasotince

Prvi sekretar Ambasade Japana u Srbiji Masajoši Jamato predao je ključeve kamiona-autosmećara direktoru JKP Komunalac u Vlasotincu Svetislavu Petroviću. Vozilo vredno 58.000 evra nabavljeno je sredstvima japanske vlade, a putem konkursa koji je raspisala Ambasada Japana za projekte u oblasti zaštite životne sredine. Projekat vlasotinačkog „Komunalca“ jedan je od osam koji su prošli u konkurenciji 400 projekata.

Zahvaljujem na plodonosnoj realizaciji ovog projekta opštini Vlasotince i JKP Komunalac. Cenim vaš napor da doprinesete zaštiti životne sredine time što se sada smeće svakodnevno, pouzdano i bezbedno prikuplja i odvozii. Vlada Japana nastaviće da pruža podršku narodu Srbije i nadam se da će naši odnosi biti još bolji u budućnosti – rekao je prvi sekretar japanske ambasade Masajoši Jamato.

Vozilo je namenjeno prikupljanju i odvozu smeća iz uskih ulica, kojih u Vlasotincu ima 40-ak. Pre nabavke malog autosmećara, otpad se iz uskih ulica prikupljao iodvozio traktorom.

Ovakvo vozilo bilo nam je nasušna potreba i ideja se nametnula sama, ali kroz saradnju sa predstavnicima japanske ambasade efekti posla na terenu su vidljivi svakog dana – rekao jedirektor JKP Komunalac Svetislav Petrović, koji je, inače i lično radio na pripremi projekta.

Predsednik opštine Zoran Todorović rekao je da je visok nivo kvaliteta komunalnih usluga nešto čemu opština teži i što će nastaviti da unapređuje.

Veoma poštujem trud japanskog naroda koji posredstvom svoje ambasade nastoji da i narodu Srbije olakša svakodnevni život ulažući u projekte koji doprinose zaštiti životne sredine. Činjenica da je opština Vlasotince, odnosno JKP Komunalac dobilo donatorska sredstva Vlade Japana tako što je konkurisalo svojim projektom , još jedan je dokaz da nastojimo da u našu opštinu privučemo sredstva koja su dostupna putem raznih konkursa – dodao je Todorović.

Prvi sekretar japanske ambasade Masajoši Jamato poneo je u Beograd  sliku, ulje na platnu, sa motivima Vlasine, dar opštine Vlasotince.

Takođe pročitajte

Licitacija slike Slavoljuba Todorovića Zorkina

Otvorena je nova licitacija Lokalne fondacije Niš (LFN) na kojoj se nalazi slika poznatog slikara …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.