petak , april 26 2019
Početna / BIZNIS / Donacija Centru za socijalni rad Leskovac

Donacija Centru za socijalni rad Leskovac

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je Centru za socijalni rad doniralo sredstva u visini od oko 5,5 miliona dinara u sklopu procesa unapređenja rada ustanove kao i stvaranja preduslova za digitalizaciju i automatizaciju procesa rada.

Opremu, kupljenu ovim sredstvima čini 45 računara poslednje generacije, 34 dvostranih skenera, 48 dvostranih štampača, 2 android računara.

Ova donacija predstavlja najveće pojedinačno investiciono ulaganje Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u jednom Centru kada je u pitanju računarska oprema.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas posetio ovu instituciju i tom prilikom istakao da je Centar za socijalni rad jedna od najvažnijih institucija u polju socijalne zaštite građana jeste Centar za socijalni rad koji obavlja poslove kojima se obezbeđuje ostvarivanje prava građana i dodao: „Kada smo preuzeli odgovornost, ova ustanova se nalazila u veoma teškom stanju. Njena nasleđena dugovanja iznosila su oko 11 miliona dinara, koje je Grad Leskovac, prepoznavši značaj ove ustanove kao ključnog aktera socijalne zaštite, uspeo da izmiri, i na taj način omogućio ovoj ustanovi kontinuirani rad. Lokalna samouprava se stalnim ulaganjima u Centar neprestano trudi da poboljša njegovo poslovanje i razvije njegove kapacitete.“

Takođe pročitajte

Završena velika akcija čišćenja Trash Challenge u Nišu

Od 16. do 21. aprila ekipa BANKER radija održala je akcije čišćenja javnih površina u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.