Dom zdravlja nabavio ultrazvuk i sanitet

Vlasotinački Dom zdravlja bogatiji je za savremeni ultrazvučni aparat i novo sanitetsko vozilo sa dva ležaja. Ultrazvuk je vredan tri miliona dinara  ima mogućnost 3d i 4D prikaza, kao i tri sonde.

“Sada imamo dva ultrazvučna aparata, od kojih se novi nalazi u Službi radiologije, a stari smo prebacili u Službu ginekologije. Očekujemo da ove godine unapredimo radiološku službu I digitalizacijom rendtgena – kaže direktor Doma zdrvalja Milena Stanković Mitrović.

Novo sanitetsko vozilo Pežo bokser, vredno četiri miliona dinara, omogućava da se prevezu dva ležeća pacijenta i važno je zbog prevoza pacijenata u druge gradove, odnosno ustanove višeg nivoa. U Domu zdravlja, kroz koji dnevno prođe između 500 i 1000 pacijenata, ističu da je pomoć lokalne samouprave stalna i značajna. Vlasotince je jedna od opština u Srbiji koja procentualno prema budžetu izdvaja najviše novca za zdravstvenu zaštitu.

To je posledica činjenice da u ministarstvu zdrvalja određuju broj izvršilaca prema broju stanovnika, a ne prema razuđenosti područja i površini opštine. Opština mora da ima razumevanja za zdravstvenu zaštitu svojih žitelja i mi smo ove godine u budžetu odvojili  18 miliona dinara. Do prošle godine izdvajali smo i više novca jer smo finansirali reprogram zarada zbog čega je ovo jedan od retkih domova zdravlja u Srbiji koji nije u blokadi. U decembru 2016.isplatili smo i poslednju zaostalu zaradu – kaže predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Vlasotinački Dom zdravlja svojim uslugama “pokriva” i žitelje opštine Crna Trava

Takođe pročitajte

Prolećne alergije – kako da se nosite sa simptomima

Nakon dugih tmurnih dana, ništa nije lepše nego provoditi svaki dan vani, na toplom prolećnom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.