Doktor Slavko okupio žene kojima je spasio život

Penzionisani ginekolog leskovačke Opšte bolnice prim. dr Slavko Krstić(68) ispunio je svoju želju da na jednom mestu okupi i druži se sa pacijenktinjama koje je tokom svog radnog veka spasao sigurne smrti jer su bolovale od najtežih bolesti.Tokom karijere operisao je 10 hiljada žena a na ručak i druženje pozvao je 18 svojih pacijentkinja i za svaku i danas može da kaže celokupnu istoriju bolesti. Među njima ima pravnika, ekonomista, lekara i žena sa srednjom školom različitih profesija.

„Najvažnije je da su dobro, zdravo i da su sve prošle kritične godine oporavka posle karcinoma grlića materice, tumora jajnika i drugih bolesti. Operisao sam veliki broj žena radeći „Verthajm-Majgs“ operaciju kao najozbiljniji zahvat u ginekologiji. Imao sam više od 10.000 operacija i ne malo situacija koje se ginekologu dese jednom ili nijednom u karijeri, kaže poznati leskovački ginekolog rodom iz vlasotinačkog sela Dadinca.

Leskovac - Dr Slavko Krstic sa svojim pacijentkinjamaNa ručak i druženje pozvao je 18 svojih pacijentkinja i za svaku i danas može da kaže celokupnu istoriju bolesti. Među njima ima pravnika, ekonomista, lekara i žena sa srednjom školom različitih profesija.

Dr Krstić toliko voli svoj posao da bi pristao da ga radi za džabe. Do poslednjeg dana rada mladim kolegama prenosio je svoje tridesetdevetogodišnje iskustvo iz operativne tehnike koja se jedino tako i uči. I sam je učio od najboljih, primarujusa Tomislava Stojčića i prof. dr Dragomira Mladenovića, nekadašnjeg direktora beogradske Klinike „Narodni front“ gde je dr Slavko, kao mlad lekar proveo godinu i po dana. Na klinici je spavao i svaki trenutak koristio da operiše.

Doktor Krstić je na svet doneo oko 25.000 beba i obavio oko milion pregleda. Posle svega kaže da je priroda čudo i kao primer navodi pacijentkinju koja je šest meseci posle hemioterapije, sa jednim jajnikom i jajovodom, ostala u drugom stanju. Rodila je zdravu devojčicu iako je bila ubeđena da nikada neće biti majka.

Takođe pročitajte

Kako se efikasno zaštititi u sezoni virusa?

Sa dolaskom hladnijih meseci, posebno krajem jeseni i početkom zime, nastupa sezona virusa od kojih …

9 komentari

 1. Veoma lep gest velikog humaniste, odličnog doktora i dobrog čoveka pre svega. Sve čestitke !!!

 2. Miroslav Pesic

  Velio HVALA dotoru Slavku. Redak primer coveka i profesionalca.

 3. Bila je prava privilegija raditi sa ovakvim humanim čovekom. Na poslu je dolazio prvi uvek u 6, on je već završio pola posla dok mi popijemo jutarnju kafu.Hvala divni čoveče na svemu.

 4. Dr Tatjana Jovic

  Vise od Dr, vise od coveka, vise od prijatelja ! Na moju veliku radost i ponos Dr Slavko je uz istog sela kao i moj deda po majci.

  • I meni je doktor Slavko spasio zivot pre osam godina. Odradio je ,,Verthajm-Majgs“ i kod mene i veliko mu hvala za to…Veliki covek…!

 5. Doktoru Slavku ,sve pohvale kao coveku,lekaru! Njegov rad ,treba da bude primer mladjem kadru.
  S’velikim postovanjem Vera i Bozo iz Bajine Baste

 6. Kako mogu doći do doktora Slavka?

 7. Kako mogu doći do Dr Slavka?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.