ponedeljak , 15 avgusta 2022

Dodeljena priznanja “Biznis planeta”

Na svečanosti povodom 15 godina izlaženja poslovnih časopisa “Ekonometar” i “Magazin Biznis” dodeljena su priznanja “Planeta Biznis”.

Ove godine dobitnici su :Goran Jović, direktor Regionalne privredne komore Pčinjskog i Jablaničkog okruga, Dragan Filipović, generalni direktor Đenerali osiguranja, Zoja Kukić, programska direktorka za razvoj startapa „Digitalna Srbija”, kao i osiguravajuća kompanija DDOR osiguranje NOVI SAD, za najviši iznos sredstava za razvoj razvoj društva i lokalne zajednice (oko 900.000 evra) u 2019. godini i Zorica Selaković, vlasnica kompanije „Dezert” Čačak.

U prisustvu brojnih zvanica, bankara, privrednika i ekonomista o značaju ovih ekonomsko-poslovnih časopisa govorio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije. Za jubilarni broj Magazina Biznis, predsednik PKS dao je ekskluzivni intervju i najavio konkretna rešenja za privredno povezivanje zemalja Zapadnog Balkana, koje se očekuje u 2020. godini. Osvrt na ekonomska kretanja u Srbiji u prošlih 15 godina, dali su Marko Čadež, „lice sa naslovne strane” najnovijeg broja Magazina Biznis i Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije koji je bio „lice sa naslovne strane” prvog broja Magazina Biznis, pre 15 godina.

U razgovoru sa Radojkom Nikolić, glavnom urednicom i osnivačem ovih časopisa, ocenjeno je da je tokom prošlih 15 godina srpska ekonomija ostvarila značajan napredak, ali da je još mnogo toga ostalo da se uradi. Pogotovo ako se želi veća stopa ekonomskog rasta, od sedam odsto godišnje, tokom narednih deset godina, kakav je predložila i Svetska banka Novom agendom rasta za Srbiju.

 

Takođe pročitajte

Učesnici 28. Drinske regate sakupili više od 300 kilograma otpada

Upravo završena 28. Drinska regata okupila je preko 20.000 ljubitelja najstarije i najmasovnije manifestacija na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.