petak , 12 avgusta 2022

Dodela sertifikata u Kazneno-popravnom zavodu

U ponedeljak, 12. marta 2018. godine, u 11:30 časova, u Kazneno-popravnom zavodu Niš, 164 osuđena lica dobiće sertifikate za realizovane konkretne obuke i stručno osposobljavanje u cilju sticanja i verifikacije znanja.

Teorijsku i stručnu podršku u okviru Helpovog projekta realizovali su Narodni univerzitet Niš, Narodni univerzite Vranje, i Tehnička škola Valjevo.

Sticanje i verifikacija znanja i veština u procesu tretmana osuđenih lica realizovano je u okviru Helpovog projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana” uz finansijsku podršku Vlade SR Nemačke.

Niš, ponedeljak, 12. marta u Kazneno-popravnom zavodu Niš, biće organizovana dodela sertifikata osuđenim licima koja su na izdržavanju kazne u ovoj ustanovi, a sa ciljem unapređenje postupka tretmana osuđenih lica.

Ukupno 164 lica dobiće sertifikate za završene stručne obuke za tapetare, auto-lakirere, kuvare, pekare, štampare (na tekstilu, sito štampa), vodoinstalatere, keramičare, fasadere, molere, krojenje i šivenje, elektro-instalatere, stolare, CNC operatere, metalo-strugare, argonsko, CO2 i elektro-lučno zavarivanje.

Cilj ovih obuka, realizovanih u okviru Helpovog projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana”, je stvaranje mogućnosti za odgovarajuće radno angažovanje lica lišenih slobode za vreme izvršenja kazne i uspešna reintegracija u društvo nakon izvršenja kazne.

U saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija, Ministarstva pravde Republike Srbije, Help je u prethodnom periodu samo u Kazneno-popravnoj ustanovi u Nišu kroz tri projektna ciklusa donirao opremu za vez, lasersko graviranje, CNC, štamparsku i opremu za plastifikaciju za pogone i radionice u okviru KPZ-a, ukupne vrednosti od preko sto hiljada evra, uz sufinansiranje Uprave, dok je vrednost realizovanih obuka gotovo četrdeset hiljada evra.

O projektu:
Projekat “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana”, ukupne vrednosti 2.975.000,00 evra, uz donatorsku podršku nemačke vlade Help realizuje od aprila 2017. do kraja decembra 2018. godine. Vrednost dela aktivnosti u Srbiji, za pet gradova i opština i tri ustanove za izvršenje krivičnih sankcija, iznosi 1.078.904,29 evra.

 

Takođe pročitajte

BALKAN BORDELO najbolja predstava na Internacionalnom teatarskom Nišvil džez festivalu

Žiri je odlučio da nagradu za najbolju predstavu dodeli „Balkan Bordelo“ Jetona Neziraja, u režiji …

Jedan komentar

  1. Svaka cast za diplomce!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.