sreda , 26 januara 2022

Dodela sertifikata u Kazneno-popravnom zavodu

U ponedeljak, 12. marta 2018. godine, u 11:30 časova, u Kazneno-popravnom zavodu Niš, 164 osuđena lica dobiće sertifikate za realizovane konkretne obuke i stručno osposobljavanje u cilju sticanja i verifikacije znanja.

Teorijsku i stručnu podršku u okviru Helpovog projekta realizovali su Narodni univerzitet Niš, Narodni univerzite Vranje, i Tehnička škola Valjevo.

Sticanje i verifikacija znanja i veština u procesu tretmana osuđenih lica realizovano je u okviru Helpovog projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana” uz finansijsku podršku Vlade SR Nemačke.

Niš, ponedeljak, 12. marta u Kazneno-popravnom zavodu Niš, biće organizovana dodela sertifikata osuđenim licima koja su na izdržavanju kazne u ovoj ustanovi, a sa ciljem unapređenje postupka tretmana osuđenih lica.

Ukupno 164 lica dobiće sertifikate za završene stručne obuke za tapetare, auto-lakirere, kuvare, pekare, štampare (na tekstilu, sito štampa), vodoinstalatere, keramičare, fasadere, molere, krojenje i šivenje, elektro-instalatere, stolare, CNC operatere, metalo-strugare, argonsko, CO2 i elektro-lučno zavarivanje.

Cilj ovih obuka, realizovanih u okviru Helpovog projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana”, je stvaranje mogućnosti za odgovarajuće radno angažovanje lica lišenih slobode za vreme izvršenja kazne i uspešna reintegracija u društvo nakon izvršenja kazne.

U saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija, Ministarstva pravde Republike Srbije, Help je u prethodnom periodu samo u Kazneno-popravnoj ustanovi u Nišu kroz tri projektna ciklusa donirao opremu za vez, lasersko graviranje, CNC, štamparsku i opremu za plastifikaciju za pogone i radionice u okviru KPZ-a, ukupne vrednosti od preko sto hiljada evra, uz sufinansiranje Uprave, dok je vrednost realizovanih obuka gotovo četrdeset hiljada evra.

O projektu:
Projekat “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana”, ukupne vrednosti 2.975.000,00 evra, uz donatorsku podršku nemačke vlade Help realizuje od aprila 2017. do kraja decembra 2018. godine. Vrednost dela aktivnosti u Srbiji, za pet gradova i opština i tri ustanove za izvršenje krivičnih sankcija, iznosi 1.078.904,29 evra.

 

Takođe pročitajte

Neka se priče vaših heroja čuju, a njihova dela budu nagrađena – Prijave do srede

Svako od nas poznaje barem jednog heroja čija priča zaslužuje da se čuje. Konkurs „Oni …

Jedan komentar

  1. Svaka cast za diplomce!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.