četvrtak , 23 marta 2023

Dodela legitimacije – Najmlađi volonteri Čuvari zastićenog područja

Nakon dve godina rada sa sa decom u saradnji sa Nacionalnim parkom Кopaonik juna meseca organizovano je polaganje za Čuvara zaštićenog područja-volonter.

Devet mališana su zasluženo svojim trudom, radom, odgovornošću i ljubavi prema prirodi stekla zasluženo zvanje kao i članovi društva koji su dve godine radili sa decom.

Ovim zvanjem prenosiće svoja znanja vršnjacima i uticati na svoje okruženje iz oblasti zaštite životne sredine. Biće pokretači i učesnici mnogobrojnih akcija i dati primer odgovornog delovanja prema prirodi. U zaštićenim područjima moćiće dadeluju tako što će nadležne službe obavestavati o nepravilnostima koje uoče na tim područjima kako bi se blagovremeno reagovalo.

This slideshow requires JavaScript.

Žaklina Stefanović član Opštinskog veća zadužena za Zaštitu životne sredine naglasila je kako je ovo jedan veliki korak za opšinu uopšte, uključivanje dece u proces očuvanja životne sredine i da već postoje nacrti na kojims će se raditi udruženo sa GD “Rujnics”.

Ovim se neće stati ni u edukativnom smislu. u na rednom periodu će se raditi na edukaciji dece ka zvanju Gljivar pri Mikološko gljivarskom savezu Srbije. Ukoliko epidemiološka situacija ne bude povoljna za održavanje radionica u prirodi pripremljene su onlajn prezentacije rekla je Sunčica Jović predsednik udruženja.

Ivana Todorović je u razgovoru sa decom naglasila je da će se naredne godine realizovati obilasci mnogih zaštićenih područja i upoznati tereni i gljive lakvih u našem kraju nema.

Takođe pročitajte

Prosečan Srbin ne spava dovoljno, voli da dremne popodne, a evo u čemu najčešće ide u krevet

Gotovo dve trećine ispitanih građana Srbije u proseku ne spava poželjnih sedam do osam sati, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.