ponedeljak , septembar 23 2019
Početna / DOŽIVETI STOTU / Đakonije Neše Travke oduševljavaju gledaoce Kitchen TV

Đakonije Neše Travke oduševljavaju gledaoce Kitchen TV

Nišlija Nebojša Stamenković, svojim sugrađanima poznat kao Neša Travka, od oktobra prošle godine ekskluzivno za regionalni kulinarski kanal Kithen TV otkriva tajne svoje “magične” kuhinje koja se bazira na prirodnoj ishrani.

Današnji tempo života nameće nam puno obaveza pa je teško imati redovne i balansirane obroke. Većina je svesna posledica koje će ostaviti na organizam ovakva neodgovornost prema zdravlju ali teško nam je da se pomaknemo i učinimo barem male korake da živimo kvalitetnije. Kako da u svakodnevnu ishranu ubacimo nešto novo, korisno a pre svega zdravo podelio je i sa nama ovaj veliki zaljubljenik u prirodu i planinar.

Još u ranim studentskim danima odlazio u prirodu da uberem sveže pečurke. U to vreme samo rekreativno, dok se planinarstvom bavio aktivno. Danas, vrlo rado odlazim u “nabavku” lekovitih trava. Na njegovom meniju su redovno se može naći petrovac, miloduh, jagorčevina, rtanjski čaj, timjan i još dosta njih.  Kombinujući pravim čajeve koji mogu pomoći kod raznih oboljenja, te i za svakodnevnu upotrebu i jednostavno održavanje imuniteta. Naravno, nije dovoljno ubaciti čaj u ishranu i očekivati čudo. Usvajanje nekih navika koje će doprineti našem zdravlju dosta je važno, kaže Neša.

Za svakodnevnu upotrebu otkrio nam je blagodeti konzumiranja proklijalih žitarica. Posle tog procesa, u žitarici se vitamini povećavaju i do 1000 posto. Dovoljno je uzeti seme žitarice, napuniti teglu, poklopiti gazom, i tri puta u toku dana dodavati vodu, posle nekog perioda kada omekšaju, voda se iscedi i one su spremne za konzumiranje.
Ono što je nas oduševilo jeste slatko od sremuša. Neša nam kaže da do sada nije čuo da je neko isprobao ovu kombinaciju, mi smo probali i savetujemo ukoliko ste ljubitelj sremuša probate. Za ovo slatko korišćena je šećerna trska.
Jednostavno, brzo a neverovatno puno vitamina jeste jelo sa sočivom i pirinčem kao osnovnim sastojcima. U vreme posta, Neša sprema na vodi, dodaje šargarepu, peršun i domaću vegetu koju pravi sam od sušenog povrća. Svi sastojci se sjedine u šerpu, doda se samo voda, bez ulja i za pola sata ručak je spreman!

Otrivamo vam sastojke domaće vegete : šargarepa, celer, paškanat, peršun..
Vraćajući se u prošlost Neša nam je otkrio da je na svom putovanju u Hilandar na Atosu imao čast da tamošnjim monasima priprema obroke. Mi smo se pitali kako su ga uopšte pustili da ode.

Svi proizvodi ovog prirodnjaka, planinara i kuvara nalaze se u kućici u centru Niša, gde je utorak omiljeni dan za sve Nešine prijatelje i poznanike. Taj dan je rezervisan za druženje i naravno Nešinu čudesnu kuhinju. Na meniju ove nedelje, glavno jelo jeste, Goleman ili Vlasuljica negde poznatiji i kao Boban, Neša kaže – Čarobni pasulj.

Rustičan, topao i prijatan ambijent je malo reći o Kući čaja, tj. kući gde magija Neše Travara nastaje.
Svakog dana možete svratiti i odabrati čaj po vašem ukusu i potrebama, sigurni smo da ni sa jednim nećete pogrešiti.
Nešu možete svakodnevno pratiti na Kitchen Tv-u gde se spremaju razne pikanterije.

Na pitanje odakle ovoliko znanja o prirodi i njenim plodovima, Neša nam je rekao

„ Bio sam radoznao, tako sada znam sve to, budite i vi radoznali jer kad jednom osetite moć i blagodeti zdrave ishrane teško ćete se vraćati starim navikama i klasičnoj kuhinji”

Takođe pročitajte

U dvoje je slađe?

Idete u nedeljnu nabavku namirnica i dajete sve od sebe da pripremite ukusne, balansirane obroke. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.