Direktna kargo avio linija Niš-Istanbul

Danas je povodom uspostavljanja saradnje sa kargo aviokompanijom Turkish Cargo na aerodromu ,,Konstantin Veliki“ organizovan doček kargo aviona tipa A 330 uz neizostavni ,,vodeni pozdrav“ i tortu.

Regionalni direktor avio-kompanije za prevoz tereta „Turkiš kargo“ izjavio je u Nišu da ta kompanija koja je deo „Turkiš erlajnsa“, planira da niški aerodrom pretvori u svoj regionalni kargo centar.

turkish-kargo„Niški aerodrom će samim tim postati centar i za susedne zemlje, naročito za Bugarsku“, istakao je Mustafa Jaz i podsetio da je od17. oktobra krenuo redovan teretni prevoz za Istanbul.

„Turkiš kargo“ ima deset aviona Erbas 330 i Erbas 310.

Direktor Aerodroma Niš Vladica Đurđanović je rekao da je danas prvi put od otvaranja tog aerodroma 1986. godine, sleteo veliki avion kao što je Erbas 330.

Za deset meseci ove godine preko niškog aerodroma je prevezeno 900 tona robe, do kraja godine bi ukupna količina trebalo da premaši 1.300 tona, a naredne godine se očekuje prevoz 2.500 tona robe.

Uspostavljanje redovne kargo avio linije na relaciji Istanbul – Niš – Istanbul je od velikog značaj za čitavu privredu jugoistoka Srbije.Prtesrećni smo jer je prvi put u istoriji aerodroma uspostavljen redovan kargo avio saobraćaj, kazao je Đurđanović.

Takođe pročitajte

Kupovinu stana u izgradnji: Kako se zaštititi i iskoristiti povoljne uslove

Ukoliko se trenutno nalazite u potrazi za nekretninom, investiranje u zgradu koja je u fazi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.