sreda , 26 januara 2022

Detox na berlinski način u “Feedback-u”

U klubu Feedback 13. maja održava se prva žurka od serije isplaniranih u organizaciji “Rudnik Collective-a” pod imenom “DETOX”.

Ono što je potrebno naglasiti jeste da će za DJ pultom biti gost iz Berlina, Hector Oaks koji je jedna od zvezda u usponu underground techno scene.
Organizatori ovog događaja Rudnik Collective je nova niška organizacija koja ima za cilj oplemenjivanje niške underground kulture dovođenjem imena iz Evrope koja se ne mogu često čuti u našem gradu, a i šire. Koncept prve DETOX žurke je “back to the roots”.
Ukoliko volite ovu vrstu muzike, čeka vas sjajan provod sve do jutra.

Hector Oaks je umetnik sa sedištem u Berlinu iz Madrida, čije ime je postalo zapaženo tokom poslednjih godina.
2014.godine se pridružio KEY imprint zajednici, a kasnije postaje deo Unbroken booking agencije koja je zvanični kolektiv prijatelja i umetnika iz Berlina. 2015.godine počeo je da radi za Record Loft, jednu od najpoznatijih prodavnica ploča (Kreuzberg, Berlin.) a onda se 2016.godine potpisuje kao rezident jednog od najpoznatijih tehno klubova u Madridu- Stardust.

Hector je takođe objavio superlativu radova za Sonntag Morgen, Kuant i Mutevak zajedno sa velikim brojem remikseva jednih od najpoznatijih DJ-eva na muzičkoj sceni.

Sredinom 2016. godine, on je osnovao sopstveni lejbl pod imenom – OAKS, prvo izdanje je jedan od njegovih najjačih dela još uvek. U smislu zvuka, ono što je jedinstveno Hectoru i što ga posebno izdvaja, je njegov neverovatan osećaj za produkciju, evocirajući na istaknute tehno komade koji su obeležili istoriju ove muzike. Snažan, dubok, sirov i emotivan zvuk je ono što ga karakteriše i približava klasičnom i soul zvuku Detroita i Čikaga sa berlinskim modernim moćnim i sirovim prizvukom, kao glavnog uticaja njegovom zaštitnom znaku autentičnih i očaravajućih melodija.

Iako je njegova produkcija odigrala ključnu ulogu u njegovom uspehu, DJ-ing je prvo šta ga privlači elektronskoj muzici i kasnije dovodi do same produkcije. Počevši DJ-ing u petnaestoj, njegova veština i muzička selekcija se izuzetno razvila tokom godina kroz konstantno vežbanje i posvećenost. Nastupao je u poznatom klubu Berghain, uključujući i mnoge druge u Evropi. London, Pariz, Poljska i Tbilisi (Gruzija) samo su neka od mesta gde je nastupao u skorije vreme zahvaljujući njegovom predanom radu.

Bogdan Nikolić
Nišku publiku pozdraviće jedan od organizatora i rezident DETOX žurki -Bogdan Nikolić. Momak koji gaji veliku ljubav ka mračnijoj strani elektronske muzike, predstaviće vam najsvežije zvuke sa techno scene.

Ovo je jedinstvena prilika da čujete berlinski tehno u Nišu, a početak žurke je planiran od 22 časova, a broj karata je ograničen.

Takođe pročitajte

Srpska moda na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai

Brojni modni dizajneri i modni brendovi iz Srbije predstavili su se na Svetskoj izložbi Expo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.