nedelja , 5 aprila 2020

Desetodnevna manifestacija “Dani makedonske kulture” u Nišu

Udruženje građana makedonske nacionalne manjine Nišavskog okruga ”Vardar” Niš, povodom nacionalnog praznika Republike Makedonije 8. septembar „Dan državnosti“ i ove godine organizuje višednevnu manifestaciju „Dani makedonske kulture“, koja će trajati od 10. do 20. septembra.
Manifestacija je podržana od Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Nacionalnog Saveta Makedonaca u Srbiji, Kinoteke Republike Makedonije, Sekretarijata za kulturu i informisanje grada Niša, Niškog Kulturnog Centra, Fakulteta umetnosti Niš, Narodne biblioteke „Stevan Sremac“, Muzičke škole Niš i Etno sastava „Gracija“ iz Niša.

Svečano otvaranje manifestacije je zakazano za utorak 10. septembar, u 18.00 časova, u Galeriji Niškog kulturnog centra. Na otvaranju su pozvani pored predstavnika Ambasade R. S Makedonije iz Beograda, predsednika Nacionalnog saveta makedonaca u Srbiji, direktora Agencije za iseleništvo RS Makedonije, gradonačelnika Grada Niša, načelnice Nišavskog upravnog okruga, predsednika Gradskih opština i druge brojna zvanice.
Posle otvaranja manifestacije biće otvorena i izložba skulptura radova Saše Popovskog gosta iz Skoplja. Izložba skulptura će trajati do 20.09.2019. godine.

Građani će moći da posete i makedonsko pesničko veče 12.09. u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ sa početkom u 18.00. časova, pozorišnu pretstavu „Delirium tremens“ 13.09. u Pozorištu lutaka Niš od 18.č, koncert klasične muzike autora makedonskog porekla u izvođenju Dua „Dolčeca“ 17.09.2019, od 18.00 časova u sali Muzičke škole Niš, Koncert izvornog folklora KUD „Kopačka“ iz Delčeva (Makedonija) u sredu 18.09.2019.g u velikoj sali Niškog kulturnog centra od 18.00.č i filmsku predstavu „Zbogum na 20 vek“ u Niškom kulturnom centru 11.09.2019.g od 18.00 č.
Za sve sadržaje ulaz za posetioce je slobodan.

Takođe pročitajte

Ne moramo da se vidimo da bismo zajedno popili kafu

Na nama je da nađemo način da ostanemo bliski i bezbedni i da se ne …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.