Desetodnevna manifestacija „Dani makedonske kulture“ u Nišu

Udruženje građana makedonske nacionalne manjine Nišavskog okruga “Vardar“ Niš, povodom nacionalnog praznika Republike Makedonije 8. septembar „Dan državnosti“ i ove godine organizuje višednevnu manifestaciju „Dani makedonske kulture“, koja će trajati od 10. do 20. septembra.
Manifestacija je podržana od Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Nacionalnog Saveta Makedonaca u Srbiji, Kinoteke Republike Makedonije, Sekretarijata za kulturu i informisanje grada Niša, Niškog Kulturnog Centra, Fakulteta umetnosti Niš, Narodne biblioteke „Stevan Sremac“, Muzičke škole Niš i Etno sastava „Gracija“ iz Niša.

Svečano otvaranje manifestacije je zakazano za utorak 10. septembar, u 18.00 časova, u Galeriji Niškog kulturnog centra. Na otvaranju su pozvani pored predstavnika Ambasade R. S Makedonije iz Beograda, predsednika Nacionalnog saveta makedonaca u Srbiji, direktora Agencije za iseleništvo RS Makedonije, gradonačelnika Grada Niša, načelnice Nišavskog upravnog okruga, predsednika Gradskih opština i druge brojna zvanice.
Posle otvaranja manifestacije biće otvorena i izložba skulptura radova Saše Popovskog gosta iz Skoplja. Izložba skulptura će trajati do 20.09.2019. godine.

Građani će moći da posete i makedonsko pesničko veče 12.09. u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ sa početkom u 18.00. časova, pozorišnu pretstavu „Delirium tremens“ 13.09. u Pozorištu lutaka Niš od 18.č, koncert klasične muzike autora makedonskog porekla u izvođenju Dua „Dolčeca“ 17.09.2019, od 18.00 časova u sali Muzičke škole Niš, Koncert izvornog folklora KUD „Kopačka“ iz Delčeva (Makedonija) u sredu 18.09.2019.g u velikoj sali Niškog kulturnog centra od 18.00.č i filmsku predstavu „Zbogum na 20 vek“ u Niškom kulturnom centru 11.09.2019.g od 18.00 č.
Za sve sadržaje ulaz za posetioce je slobodan.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.