Desankin SMS servis – elektronski dnevnik

Osnovna škola „Desanka Maksimović“ – Čokot je jedna od najvećih i najrazuđenijih škola u Nišavskom okrugu,  našli su originalno rešenje kojim se prevazilaze specifičnosti ove škole  kao što su osam izdvojenih odeljenja ili veliki broj đaka putnika.

Naime, ova škola ima sopstveni ELEKTRONSKI DNEVNIK koji ima višestruku namenu. Pored toga što roditelji u svakom trenutku mogu, uz potpunu diskreciju, pogledati ocene svog deteta, elektronski dnevnik omogućava i međusobnu komunikaciju između samih učitelja i nastavnika, koji rade u različitim izdvojenim odeljenjima.
U elektronskom dnevniku postoji i BAZA SVIH UČENIKA I ODELjENjA, dostupna stručnim saradnicima i odeljenskim starešinama, kao i članovima Tima za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Ova baza sadrži evidenciju o svim preduzetim merama i aktivnostima za svakog učenika, kao i za svako odeljenje. Na ovaj način se obezbeđuje dostupnost informacija i sinhronizovani rad svih onih koji rade sa decom u školi, bilo da su u pitanju njihovi lični razvojni problemi, problemi sa učenjem, disciplinom, ugrožavanjem bezbednosti i slično. Na osnovu podataka iz evidencije, stručna služba na nedeljnom nivou pravi plan odlazaka u izdvojena odeljenja, što se objavljuje na sajtu i oglasnim tablama kako bi roditelji i učenici unapred bili informisani koji će stručni saradnik (pedagog, psiholog, socijalni radnik, bibliotekar) biti sledeće nedelje u njihovom izdvojenom odeljenju i kako bi im se po potrebi mogli obratiti.
Ono po čemu je ova škola, svakako, jedinstvena, jeste tzv. DESANKIN SMS SERVIS za roditelje.

Ovaj servis takođe funkcioniše preko elektronskog dnevnika. Njegova svrha je prvenstveno povećanje bezbednosti učenika i unapređenje komunikacije sa roditeljima. Desankin SMS servis omogućava roditeljima dobijanje SMS poruke sa informacijom o tome da je njihovo dete određenog dana odsutno sa nastave.
Roditelji su se veoma obradovali uvođenju ovakvog sistema obaveštavanja i smatraju da će se osećati sigurnije kada znaju da će ih škola automatski obavestiti ukoliko su dete poslali u školu, a ono se tamo nije pojavilo. Jedan od bitnih razloga za uvođenje ovog servisa je činjenica da mnogi učenici putuju iz okolnih sela do škole, često i po nepovoljnim vremenskim uslovima. Desankin SMS servis treba da obezbedi da i škola i roditelji u svakom trenutku znaju gde su im deca kako bi ona bila zaštićenija od svih opasnosti i izazova savremenog društva.

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.