Foto: Represent

Delegacija Srpske asocijacije menadžera u poseti Naučno-tehnološki park u Nišu

Veoma je važno da je SAM kao asocijacija koja okuplja najznačajnije predstavnike poslovnog života u našoj zemlji posetila NTP Niš, kako bi se članovi SAM-a upoznali sa tamo prisutnim inovativnim kompanijama i startapovima, kao i sa svim mogućnostima koje pruža ovaj Park i na taj način uspostavili platformu za buduću međusobnu saradnju – zaključak je posete predstavnika Srpske asocijacije menadžera Naučno-tehnološkom parku u Nišu.

Delegacija SAM-a imala je mogućnost, uz podršku Milana Ranđelovića, direktora Naučno-tehnološkog parka da se upozna sa predstavnicima nekih od kompanija, startapova koji rade u okviru NTP-a, poput Syncit Group-e, Credium-a, Beehold-a, Redstona, Webelinx-a…. Oni su članovima SAM-a preneli svoja iskustva započinjanja biznisa i istakli da izuzetno pogodno poslovno okruženje u Nišu i sve što ovaj centar nudi doprinosi razvoju njihovih biznisa.

S obzirom na višedecenijsko prisustvo elektronske industrije u ovom gradu, počevši od 1948. godine, kada je osnovana Elektroindustrija Niš, potpuno je prirodno da Niš i dalje predstavlja jedan od centara kada je reč o ovoj vrsti industrije. Okružen Mašinskim, Građevinsko-arhitektonskim i Elektronskim fakultetima NTP pruža mogućnost za razvoj brojnih startapova iz tih oblasti, zaključak je direktora Ranđelovića.

This slideshow requires JavaScript.

U okviru posete organizovan je i privredni panel – Put do preduzetničkog uspeha – postoji li univerzalni recept? na kojem su svoja preduzetnička iskustva prisutnima preneli uspešni privrednici i članovi Upravnog odbora SAM-a Dejan Ranđić, vlasnik i direktor DNA Communications i osnivač ICT Hub-a, Dragan Popović, predsednik kompanije AIGO i Miloš Perović, COO NewStartegy, zatim članica SAMa, Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka modne kuće Luna Požarevac, kao i Mladen Stojanović, direktor Atomia D.O.O. iz Niša. Panel je vodila Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAMa. Panelu je pored delegacije SAMa i kompanija iz NTP Niš prisustvovalo i oko 150 drugih privrednika iz Niša, koji su nakon zvaničnog dela učestvovali na skupu posvećenom potencijalnoj poslovnoj saradnji.

Naučno-tehnološki park u Nišu otvoren je 2020. godine. Sada ima 43 firme članice, od kojih su 23 startap kompanija, a 20 su razvojni centri. Dobar deo njih radu na razvjanju sopstvenih proizvoda. Kako je objasnio direktor NTP, oko 50 odsto radi na razvoju ekosistema, dok drugih 50 odsto pruža podršku kompanijama.

Takođe pročitajte

Kvasac – superheroj dobrog ukusa!

Svaka vrsta ili soj kvasca ima svoje specifičnosti. Odabirom specifičnih sojeva i razvojem tehnika uzgoja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.