četvrtak , 4 juna 2020

Dela Anice Radošević Babić u Galeriji Art 55

U niškoj Galeriji Art 55 u utorak, 23.januara u 19.00 biće otvorena izložba grafika Anice Radošević Babić pod nazivom „Prapotencijal“.

Izložbu će otvoriti prof. Slobodan Radojković, a moći će da se vidi do 4.februara.

“Crteži,grafike i grafičke matrice segment su umetničkog istraživačkog rada u okviru doktorskog umetničkog projekta. Osnovni motiv koji se prikazuje jeste motiv semena.Motiv semena varira u svojim unutrašnjim sadržajima dok osnovna forma delom stilizovana ostaje bliska prirodi samog semena. Seme je u žiži ovih likovnih manifestacija iz razloga mog decenijskog rada u grafici i grafičkoj tehnici kolografije koju formiram aplicirajući raznovrsna semena-zrna i biljke u svojim primarnim oblicima, nastojeći da kroz svoj likovni rukopis ukažem na sociološke,ekološke i etičke aspekte života koji živimo.Seme – prapočetak, seme-iskra života, seme koje umire i zna da umire da bi izniklo u novi život. Suština opstanka nalazi se u semenu koje uranja u majku zemlju da bi nanovo živelo i nastavio ciklizam u kome jesmo i koji ako prepoznamo vrednosti možemo staviti u ulogu svog učenja i usavršavanja, kaže umetnica.

Rođena je uVršcu a osnovne studije na Akademiji umetnosti u NovomSadu završila 1996. godine. Magistrirala je  2000.  godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Katedra za grafiku u klasi profesora ZoranaTodovića. Član je ULUS-a od 1999.god.

Radovi Anice Radošević Babić nalaze se u kolekcijama domaćih i inostranih ustanova kulture. Dobitnica je povelje grada Vršca za umetničko stvaralaštvo.   Nosioc je    domaćih i kordinator više međunarodnih umetničkih studentskih projekata.

Od 2014. redovni je profesor na Katedri za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu

Takođe pročitajte

“Neka se čuje i tvoj glas”

Delegacija Evropske unije u Srbiji raspisala je nagradno muzičko takmičenje EuroMjuza, sa idejom da podrži …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.