Nivea igralište u Vlasotincu

Dečja igrališta na meti – Apel građanima da čuvaju zajedničku svojinu

Dečija igrališta pored Vlasine često su meta vandala iako su „pokrivena“ video nadzorom.

Pre desetak dana grupa mladih ljudi lomila je mobilijar, kante i tablu na dečjem igralištu u blizini sportske hale u Vlasotincu. Čuvar u SRC Vlasina, koji je na video nadzoru primetio lomljavu, izašao je na igralište.

Nivea igralište u Vlasotincu

Pitao sam ih šta im znači da lome. Rekli su: „Pa, znači nam“. Rekao sam da ću da pozovem policiju. Oni su rekli da će sami pozvati policiju, što su i učinili. Policija je došla i uzela im izjave. Dalje ne znam šta se dešavalo – kaže radnik koji je te noći bio dežurni u hali.

Nivea igralište u Vlasotincu

V.d. direktora SRC Vlasina Saša Đokić kaže da mladi ljudi, na žalost, često uništavaju zajedničku imovinu, lome klupe, kante, ostavljaju flaše i drugi otpad pored reke. Posebno je dramatično vikendom, dodaje.

U tako ruiniran park, preko dana, dolaze deca sa roditeljima, razočarana što im je uništen prostor za igru. Apelujem na mlade ljude da brinu o zajedničkoj imovini i o najmlađim sugrađanima jer su igrališta pre svega namenjena najmlađima – kaže v,d,direktora SRC Vlasina Saša Đokić.

Sistemom video nadzora „pokrivena“ su oba igrališta pored reke – Vlasina 1, koji je izgradila opština Vlasotince i Vlasina 2, za čiju su se izgradnju izborili građani glasanjem u kampanji brenda Nivea „Gde nam rastu deca“ u februaru prošle godine.

Takođe pročitajte

Poziv za socijalna preduzeća i OCD za testiranje inovativnih pristupa

Asocijacija za demokratski prosperitet – ADP Zid iz Crne Gore, zajedno sa organizacijom CEDRA iz Splita, Hrvatska; Deli – prostorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.