Dece i kolača nikad dosta

Uspešna poslovna žena, majka i preduzetnica su epiteti koji je krase Petru Sokolović. Menadžer po struci, radi u Gradskoj upravi, majka petoro dece uzrasta od 17 do 2 godine i uspešna preduzetnica koja se bavi izradom slatkih poslastica. „Kada se vratim deceniju unazad i analiziram svoj život shvatam da je kreativnost nešto što me je uvek pratilo. Dete sam iz ugotiteljske porodice, gastronomija i kolačarstvo je nešto što mi je uvek išlo od ruke, a kako po završetku studija nisam imala posla rešila sam prvo da osnujem porodicu i da svoje najbliže usrećujem poslasticama – kaže kroz smeh Petra. I tako je vreme prolazilo, jedno dete, drugo, treće… peto. U međuvremenu sam dobila posao u Gradskoj upravi gde sam i danas, a svoju ljubav iz mlađih dana sam dobila priliku da unapredim i upustila se u preduzetničke vode.

Njen radni dan traje više od dvanaest sati a za ovo vreme Petra stiže sve!

Kroz brak, roditeljstvo, karijeru i porodicu treba „plivati“, naročito ako ste u istom periodu postali i supruga i majka i preduzetnica pa se te uloge međusobno prepliću. Dobra organizacija, određivanje prioriteta, podrška i pomoć porodice čine čuda. Deca i suprug su mi od velike pomoći i bez njihove saradnje mislim da ne bih bila tu gde jesam. Kod nas se zna ko šta radi u datom momentu i ko je za šta zadužen, deca su mi skromna i svesna su da mi, odnosno ja, radim sve to kako bih njima omogućila bolje uslove za život i školovanje. Skoro sam sa suprugom računala da nam za školovanje dece od prvog do poslednjeg treba 25 godina, što nije malo i iziskuje puno rada i upravo je to bio reper za pokretanje dodatne delatnosti odnosno izradu torti i kolača.

Neki je osuđuju dok je drugi bodre, ali ona se ne obazire na komentare već je usresređena da svojoj deci pruži najbolje što može. Planira da proširi svoju proizvodnju torti i kolača, i da jednog dana to bude posao ili hobi za njenu decu.

„Ljudima se čini da sve što radim i postižem radim bez poteškoće.U životu bilo poslovnom ili porodičnom uvek ima problema koje možda ne uspem da rešim iz prvog puta ali uz svestranu podršku iz drugog sigurno uspevam– kaže kroz osmeh Petra, i dodaje da današnje generacije prvo jure za karijerom, a ona se prvo ostvarila u ulozi majke pa tek onda u ulozi poslovne žene i preduzetnice, i sada kada vrati vreme unazad kaže da bi sve isto iz početka.

U planu imam da proširim svoju proizvodnju, a sve dok sam u snazi posvetiću se njoj, a ko zna možda neko od moje dece krene mojim stopama i nastavi da se bavi ovim poslom– zaključuje Petra.

 

Ovaj tekst je urađen u okviru projekta „Vredne ruke hrane dom“ koji je sufinansirao Grad Leskovac.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Takođe pročitajte

Za 30. rođendan „Nišville“ angažuje 300 volontera!

Nišville Jazz Festival će u ovoj godini proslaviti dva jubileja, 30. godina postojanja i 15. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.