nedelja , 28 novembra 2021

Deca Medveđe učesnici predstojećeg takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”

Protokol i Ugovor o saradnji sa predstavnicima delegacije “Srbija u ritmu Evrope” potpisan je u kabinetu predsednika opštine Medveđa, u petak 13. decembra.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić svojim potpisom omogućio je deci Medveđe da se nađu na najvećem dečijem muzičkom televizijskom programu ovog tipa u Evropi “Srbija u ritmu Evrope” koji se svake godine prenosi na Prvoj Srpskoj Televiziji.

Na svečanom potpisivanju su u sastavu delegacije “Ritma Evrope” bili gospodin David Makević, izvršni direktor “Ritma Evrope” i gospodin Lazar Veselinović, šef protokola i organizacije “Ritam Evrope”.

Manifestacija “Srbija u ritmu Evrope” održava se od 2008. godine, a namenjena je talentovanoj deci osnovnih i srednjih škola. Gledaoci će moći da prate takmičenje “Srbija u ritmu Evrope” na kome će se po drugi put pojaviti deca opštine Medveđa, obzirom da su 2014. godine već učestvovala i predstavljala zemlju Finsku.

Osnovne i srednje škole čiji učenici žele da se prijave za predstojeće takmičenje u narednom periodu će biti obavešteni o načinu i vremenskom roku u kojem to mogu da urade.

Učesnici su deca iz osnovnih i srednjih škola iz 20 gradova i opština koja pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, koja im bude dodeljena. Finalno takmičenje uvek se organizuje u gradu koji je prethodne godine pobedio, a 2020. godine domaćin manifestacije biće grad Vranje.

Ovaj najveći dečiji muzički projekat u Srbiji podržali su ambasadori Evrope i Evropske unije, a medijski podržala Prva srpska Televizija.

Takođe pročitajte

Radoman IRIĆ – Slike su otišle na revers ili na časnu reč

Kao novinar koji više od 40 godina izveštava iz Vranja i juga Srbije za mnoge …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.