Foto: Opština Vlasotince

Davor Štefanek otvorio drugi Mali sajam sporta u Vlasotincu

Na drugom Malom sajmu sporta u Vlasotincu koji se održao prošlog četvrtka, deci su se predstavili klubovi i ponudili mogućnost da svako proba jedan od 12 sportova koliko je moguće trenirati u Vlasotincu.

I ove godine Mali sajam sporta otvorio je olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek koji je sa decom igrao razne sportove i razgovarao.

Draga deco, vama zbog kojih se ovakvi divni događaji kao što je Mali sajam sporta i organizuju, želim da poručim da ste na pravom putu.To što birate sport, prave vrednosti i zdrav način života je vaše najbolje ulaganje u budućnost. Važnije od toga da li ćete postati najveći šampioni jeste da postanete dobri i pošteni ljudi koji će poštovati druge i uvek raditi na unapređenju sopstvenih vrlina i talenata – rekao je Štefanek.

This slideshow requires JavaScript.

On je još jednom čestitao Sportskom savezu opštine Vlasotince na osvojenoj Majskoj nagradi. Predsednik saveza Milan Ristić pozvao je mlade da se pridruže nekom od klubova i da se bave sportom. Predsednik opštine Bratislav Petrović izrazio je zadovoljstvo što se drugu godinu zaredom održava Mali sajam sporta u Vlasotincu.

Drago mi je što se polako navikavamo na njega, odnosno podržavamo okupljanje koje ima za cilj da podstakne mlade ljude da se bave sportom i zdravo odrastaju – rekao je Petrović.

Mali sajam sporta već 12 godina organizuje Sportski savez Srbije u saradnji sa lokalnim sportskim savezima i lokalnim samoupravama. Saradnja je prisutna i sa predstavnici Saveza za predškolski sport. Himnu Srbije, na početku skupa, otpevala je Marta Stanković.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.