ponedeljak , 3 avgusta 2020

Darling-Centar za roditelje i decu

Darling centar u Nišu otvoren je pre tri godine i od tada bavi se psihoterapijom i psihološkim savetovanjem za decu i odrasle.

Rad sa decom obuhvata individualni i grupni rad. Postoji i individualni rad , psihoterapijskim putem se resavaju brojni problemi detinjstva i odrastanja, počev od problema u ponašanju, preko strahova, prkosa, komunikacije, pa sve do smetnji u razvoju.
Rad sa odraslima takodje podrazumeva individualni rad. Psihoterapijske seanse resavaju brojne probleme odraslih: depresija, anksioznost, gubitak volje i motivacije, bračni problemi, porodični problemi itd.
Grupne radionice su “pečat” Darling centra. U malim grupama, ujednačenim po uzrastu, deca sa psihologom rade na mnoge teme koje se bitne ili čak presudne za pravilan razvoj dece.
Najpopularnija radionica je radionica “Samopouzdanje”. Kroz igru, crtež i glumu deca razvijaju životne veštine, jačaju samopouzdanje, uče da prihvate poraz i neuspeh, i razvijaju pozitivnu sliku o sebi.
Za decu sa teškoćama u razvoju se organizuju radionice Art terapije.
Preporučuje se svakom detetu u razvoju (za razvoj samopouzdanja, pozitivne slike o sebi, samosvesti i dobre konekcije uma i tela), ali i deci sa razvojnim teškoćama (pervazivni poremećaji – autistični spektar, razvojni poremećaji govora, jezika i školskih veština, poremećaj senzorne integracije, poremećaji motornih funkcija, poremećaji ponašanja, emocija, pažnje i socijalnog funkcionisanja).
Za decu koja vole muziku i ples, postoje radionice plesa, u kojima se kroz pokret i igru radi na emocionalnim stanjima. Ove radionice su pre svega znacajne za razvoj emocionalne inteligencije dece.

Darling centar se nalazi na adresi: Bul. Nemanjica 20. Kontakt telefon: 069/216 44 95

Takođe pročitajte

Dodeljeni vaučeri herojima na digitalnoj svečanosti

Aleksandar Nićiforović, novinar, i Vekoslav Zajić, lekar, samo su neki od mnogobrojnih heroja koji su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.