Danijela žena neiscrpne energije

Pokretačka energija učiteljice Danijele Krumov Momčilović je nešto što nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Njeni saradnici, prijatelji, učenici su saglasni da ona osmehom može i stene pomeriti. Savršeno je uspelada u svom životu uklopi profesionalni izbor i ljubav prema pozorištu, koja se kako priča desila slučajno.

Amatersko pozorište „Barja“ u Surdulici je uvek bilo jedno od najnagrađivanijih i cenjenih pozorišta na jugu Srbije. Danijela se ovim „virusom“ zarazila slučajno, kada je imala dvadesetak godina.

„Došla sam kod prijatelja koji je radio u Bioskopu, kada je tu bio reditelj. Nisam ni malo bila zainteresovana, prosto nisam imala nikakve glumačke ambicije, ali ti ljudi kojima je pozorište puno značilo prepoznali su u meni glumicu. Mnogo godina kasnije priznajem da su bili u pravi iako sam tada bila na ivici da odbijem ponudu – priseća se Danijela.

Sa osmehom kaže kako je prva uloga koju je zaigrala bila uloga sestre Daše u predstavi „Pokvarenjak“ Nizake su se predstave, jedna za drugom odlična ostvarenja u sferi amaterskog stvaralaštva, festivali i nagrade u Kuli, Trebinju i Lebanu i odlično druženje sa ljudima koji vole i žive na daskama koje život znače. Spletom okolnosti 2010.godine amatersko pozorište „Barja“ prestaje sa radom. Danijela kao i brojni glumci koji su sazrevali u ovom pozorištu, ne mogu da se pomire sa sa tim da pozorišta više nema. Budi se njena kreativna pokretačka energija. 2015. godine sa svojim kolegom Draganom Miloševićem Bucom kreću u poduhvat zvani „oživljavanje pozorišta Barja“.

Pokrenuli smo priču preko NVO sektora. Pripremili smo predstavukoja je igrana više od 10 puta u gotovo svim gradovima na jugu Srbije i odlično je prihvaćena kod publike – kaže Danijela.

Sa druge strane Danijela je vrlo posvećen prosvetni radnik i kaže da joj je glumačko iskustvo i te kako pomoglo u radu sa decom i kolegama.

„Pozorište puno pomaže u treniranju javnog nastupa i opušta čoveka da se približi deci i na jedan drugačiji maštovitiji način priđe deci – kaže Danijela.

Njena nezautavljiva energija ju je naterala da organizuje Tim za kulturno javnu delatnost u školi „Vuk Karadžić“ gde radi, koji okuplja sadašnje i bivše prosvetare.

„Bilo je tu u penzionih prosvetara i aktivnih. Organizovali smo više značajnih skupova, sarađivali sa gradskom Bibliotekom i pomagali u književnim večerima, nabraja ova učiteljica iz Szrdulice. Ona kaže da svaki događaj u školi oplemene nekim sverama koje se tiču glume.

Nedavno se i sama našla u ulozi „patuljka“ dok su pripremali predstavu za predškolce i osmesi budućih učenika su joj fragi koliko i aplauz pozorišne publike. Postoji jedno mesti gde Danijela nikada nema potrebu da glumi. Reč je o njenoj porodici koja je povlašćena da uživa u onoj pravoj Danijeli. Tu nema mesta za za glumu i kako kaže ta „uloga“ supruge i mame joj najbolje leži.

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.