subota , 25 januara 2020
Početna / BIZNIS / Danijela žena neiscrpne energije

Danijela žena neiscrpne energije

Pokretačka energija učiteljice Danijele Krumov Momčilović je nešto što nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Njeni saradnici, prijatelji, učenici su saglasni da ona osmehom može i stene pomeriti. Savršeno je uspelada u svom životu uklopi profesionalni izbor i ljubav prema pozorištu, koja se kako priča desila slučajno.

Amatersko pozorište „Barja“ u Surdulici je uvek bilo jedno od najnagrađivanijih i cenjenih pozorišta na jugu Srbije. Danijela se ovim „virusom“ zarazila slučajno, kada je imala dvadesetak godina.

“Došla sam kod prijatelja koji je radio u Bioskopu, kada je tu bio reditelj. Nisam ni malo bila zainteresovana, prosto nisam imala nikakve glumačke ambicije, ali ti ljudi kojima je pozorište puno značilo prepoznali su u meni glumicu. Mnogo godina kasnije priznajem da su bili u pravi iako sam tada bila na ivici da odbijem ponudu – priseća se Danijela.

Sa osmehom kaže kako je prva uloga koju je zaigrala bila uloga sestre Daše u predstavi „Pokvarenjak“ Nizake su se predstave, jedna za drugom odlična ostvarenja u sferi amaterskog stvaralaštva, festivali i nagrade u Kuli, Trebinju i Lebanu i odlično druženje sa ljudima koji vole i žive na daskama koje život znače. Spletom okolnosti 2010.godine amatersko pozorište „Barja“ prestaje sa radom. Danijela kao i brojni glumci koji su sazrevali u ovom pozorištu, ne mogu da se pomire sa sa tim da pozorišta više nema. Budi se njena kreativna pokretačka energija. 2015. godine sa svojim kolegom Draganom Miloševićem Bucom kreću u poduhvat zvani „oživljavanje pozorišta Barja“.

Pokrenuli smo priču preko NVO sektora. Pripremili smo predstavukoja je igrana više od 10 puta u gotovo svim gradovima na jugu Srbije i odlično je prihvaćena kod publike – kaže Danijela.

Sa druge strane Danijela je vrlo posvećen prosvetni radnik i kaže da joj je glumačko iskustvo i te kako pomoglo u radu sa decom i kolegama.

“Pozorište puno pomaže u treniranju javnog nastupa i opušta čoveka da se približi deci i na jedan drugačiji maštovitiji način priđe deci – kaže Danijela.

Njena nezautavljiva energija ju je naterala da organizuje Tim za kulturno javnu delatnost u školi “Vuk Karadžić” gde radi, koji okuplja sadašnje i bivše prosvetare.

“Bilo je tu u penzionih prosvetara i aktivnih. Organizovali smo više značajnih skupova, sarađivali sa gradskom Bibliotekom i pomagali u književnim večerima, nabraja ova učiteljica iz Szrdulice. Ona kaže da svaki događaj u školi oplemene nekim sverama koje se tiču glume.

Nedavno se i sama našla u ulozi „patuljka“ dok su pripremali predstavu za predškolce i osmesi budućih učenika su joj fragi koliko i aplauz pozorišne publike. Postoji jedno mesti gde Danijela nikada nema potrebu da glumi. Reč je o njenoj porodici koja je povlašćena da uživa u onoj pravoj Danijeli. Tu nema mesta za za glumu i kako kaže ta „uloga“ supruge i mame joj najbolje leži.

Takođe pročitajte

Besplatan čaj za posetioce prvog Sajma lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja i meda u Vranju

Grad Vranje i Savez pčelarskih organizacija Srbije organizovaće u Vranju, na šetalištu u centru grada …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.