četvrtak , 7 jula 2022

Dan policije u Vlasotincu

Ovogodišnja proslava Dana policije, slave i Dana MUP-a, na nivou Jablaničkog okruga, održana je u Vlasotincu.

Načelnik Policijske uprave Leskovac Tomislav Ilić izneo je podatke koji ukazuju na smanjenje procenta izvršenih krivičnih dela i veću zaplenu psihoaktivnih supstanci. On je naglasio da je prioritet u daljem radu policijskih službenika suzbijanje pojave narkomanije i krivičnih dela sa elementima nasilja.

Posebno ćemo posvetiti pažnju očuvanju poverenja građana u policiju, svojim radom i zalaganjem – rekao je Ilić.

Predsednik opštine Bratislav Petrović istakao je da je Opština Vlasotince oduvek imala dobru saradnju sa Policijskom upravom Leskovac, kao i sa Policijskom stanicom u Vlasotincu.

Nema posla koji je trebalo zajedno završiti, a da ga nismo obavili. Nema situacije u kojoj smo se obratili policiji za pomoć, a da je nismo dobili. Posebno želim da istaknem dobru saradnju u vreme epidemije virusa korona. Bila je to nova situacija za sve nas, ali smo se trudili da odgovorimo zadacima na najbolji mogući način. Policija nam je u tome bila podrška, a nadam se i lokalna samouprava njima – rekao je Petrović.

Ovom prilikom pukovnik Tomislav Ilić je u ime ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina uručio zahvalnice Nenadu Stojiljkoviću i Saši Cvetkoviću, pripadnicima Policijske uprave Leskovac.

Na platou ispred zgrade opštine građani su mogli da pogledaju deo opreme i naoružanja kojim raspolaže policija, a izvedena je i taktičko pokazna vežba. Skupu su prisustvovali i učenici osnovnih i srednjih škola, kao i deca koja pohađaju PU „Milka Dimanić“. Svečanost su uveličale Mila, Petra i Milena, koje su pevale himnu Republike Srbije i pesmu Oj, Srbijo, mila mati.

Pre početka svečanosti načelnik Policijske uprave i predsednik opštine Vlasotince, sa saradnicima, položili su cveće na spomen ploču policajcu Miroslavu Stamenkoviću, koji je stradao pre 10 godina na dužnosti.

Takođe pročitajte

FORREST GAMES – društvene igre su beg iz digitalnog sveta

Forrest games je nova online prodavnica koja se bavi prodajom društvenih igara i edukativnih igara …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.