Dan otvorenih vrata kompanije Better Collective Niš

Open Day kompanije Better Collective Niš sinoć je posetilo 150 ljudi. Zainteresovani su, za tri sata, koliko su vrata kompanije bila otvorena, mogli da čuju više o kompaniji i da porazgovaraju sa zaposlenima o temama koje ih interesuju.

Predstavilo se devet od dvadeset timova, koji su kroz svoja izlaganja približili aktivnosti i zaduženja, opis posla, ali neophodne veštine i znanja potrebna za rad u kompaniji. Ovaj događaj imao je za cilj da omogući približavanje IT sektora našim sugrađanima, da im pruži saznanja o kompaniji, tehnologijama koje koristimo i kao i životu u Better Collective-u.
Posetioci su rekli da im se ovakav uvid u poslovanje kompanije dopada, jer na taj način u neformalnom okruženju mogu da porazgovaraju sa osobama iz ljudskih resursa i saznaju šta im je od znanja i veština potrebno da bi se zaposlili u kompaniji.
HR konsultant u kompaniji Better Collective Niš Sandra Stojanović, kaže da je dan otvorenih vrata dobra prilika i za HR odeljenje da porazgovara sa ljudima koji su na bilo koji način zainteresovani za kompaniju. Istakla je da se danska kompanija Better Collective za Niš odlučila zbog visokokvalitetnog kadra koji je pronašla u gradu i da, danas, nakon tri godine poslovanja u gradu, Better Collective Niš zapošljava više od sto mladih ljudi.

„Oduševljeni smo visokoobrazovanim kadrom, kao i konkurentnošću na tržištu rada. Naravno, trudimo se i da doprinesemo lokalnoj zajednici kroz svoje poslovanje, kako bismo na taj način uzvratili gradu koji nam je pružo mnogo mogućnosti za razvoj kompanije.”

Ona je dodala da prednosti koje pruža Better Collective, omogućavaju mladim ljudima da rade posao koji vole i to u mestu u kome žive.

U Better Collective-u širom sveta radi skoro 450 ljudi, 30 nacionalnosti, što doprinosi tome da postoje različite perspektive, koje daju širu sliku i dovode do boljih rezultata. Još jedna od prednosti kompanije je ta što svojim zaposlenima pružamo mogućnost da profesionalno napreduju, istovremeno im omogućivši da ostanu u mestu u kome žive. Plan je da do kraja 2020. imamo 150 zaposlenih. S obzirom na to da u ovom trenutku imamo 110, čini se da će taj broj biti i veći.

Kompanija Better Collective osnovana je 2004. u Kopenhagenu. Danas kompanija ima kancelarije u trinaest gradova širom sveta i skoro 450 zaposlenih. U Nišu posluju od 2016. godine.

Takođe pročitajte

Pažljivo čuvajte lekove u vrelim danima

Većina lekova ne podnosi temperaturu višu od 25 stepeni Celzijusa, pa letnje vrućine zahtevaju poseban …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.