Foto: Internet Magazin Sana Life

Dan mentalnog zdravlja u Oficirskom domu

Omladinska, nevladina i neprofitna organizacija AEGEE-Niš u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša, organizuje projekat na temu psihičkog zdravlja pod nazivom „Dan Mentalnog Zdravlja“. Projekat će se održati u utorak, 17. avgusta sa početkom od 17 časova u Oficirskom domu u Nišu.

Namenjen je mladim ljudima od 15 do 30 godina koji su pod pritiskom, stresom ili se nalaze na određenim životnim prekretnicama, ali i svima koji su zainteresovani da steknu nova znanja i čuju praktične savete. Cilj projekta je otkloniti stereotipe da je razgovor o mentalnom zdravlju neprijatna i nepotrebna tema savremenog društva. Učesnici se mogu prijaviti putem linka koji se nalazi na instagram profilu AEGEE-a Niš.

Korisni saveti iz prve ruke

Učesnici će imati prilike da čuju veoma korisne savete i biće im preneseno znanje o tome kako da čuvaju sopstveno mentalno zdravlje, ali i da pomognu svojim najbližima ako se ukaže potreba. Iz prve ruke dobiće praktične savete od dva stručna predavača, Miljane Mihajlović i Jelene Gajić, ispred „Psihiloškog savetovalištva za studente SKC-a u Nišu“.

Bitne teme o kojima se mora pričati

Projekat uključuje dve interaktivne radionice. Prva tema o kojoj će se govoriti jeste „Mentalna higijena“, gde će učesnici imati prilike da steknu opšte znanje o mentalnom zdravlju, razlikovanju psihičkih stanja i emocija od poremećaja, kako održavati higijenu psihe, ali i kako se ponašati ukoliko dođe do određenih problema i kome se obratiti. Nakon kratke pauze i osveženja, uslediće druga radionica na temu „Stresa“.

S obzirom na sve intenzivniju prisutnost stresa u svakodnevnom životu, učesnici će se upoznati sa uzrocima stresa, kao i posledicama na psihičko i fizičko zdravlje. Pored toga, dobiće šansu da nauče tehnike relaksacije i načine za prevazilaženje stresnih situacija.

Projekat se organizuje u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša, koja već više godina sarađuje sa pomenutom organizacijom. Kako sami organizatori kažu ova tema je jako važna pogotovu u doba pandemije.

Takođe pročitajte

7 saveta za zdraviji život u čast Svetskom danu zdravlja

Svetski dan zdravlja, koji se svake godine obeležava 7. aprila, predstavlja značajan datum u globalnom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.