„Dama u najboljim godinama“ uz koju svaki dan slavimo Dan ljubaznosti

Da li smo nekada bili ljubazniji? Svakodnevno se prisećamo nekih drugih vremena, budimo nostalgiju, kažemo kako su te sedamdesete zaista bile zlatne, lepše, a zaboravljamo na čuvenu izreku koju smo još tada naučili od mama, baka, tetki ili strina, da “Lepa reč i gvozdena vrata otvara”.

A nekada se znalo, dan nije mogao da počne bez kafe i važnog “dobro jutro” za ukućane, a svakodnevna komunikacija sa porodicom ili prijateljima nije mogla da se zamisli bez četiri magične reči: molim, hvala, izvinite, izvolite.

Čini se da tada nije bilo važno da li smo ustali na levu nogu, da li smo imali težak dan iza sebe, bilo je više osmeha, negovali smo svakodnevne rituale koji su bili odraz zajedništva, ljubaznosti i tradicije.

Sa željom da malim znacima pažnje ulepšavamo svakodnevnicu svima oko sebe, pre gotovo četvrt veka, tačnije 1998. godine, nastao je Svetski dan ljubaznosti i svake godine se obeležava 13. novembra.  Inicijativa je potekla od Svetskog pokreta za ljubaznost, a toga dana je, u Tokiju, doneta deklaracija o toleranciji i prihvatanju različitosti. Posebno se obeležava u Kanadi, Japanu, Australiji, Nigeriji i Saudijskoj Arabiji, a poslednjih nekoliko godina sve veću popularnost stiče i u Indiji, Italiji, Singapuru i Velikoj Britaniji.

Mnogo je razloga da svaki dan pozovete prijatelje i prijateljice na kafu, da se okupite u krugu porodice, da napravite pauzu, pomognete kolegama, da obradujte nekog bliskog lepim gestom, date kompliment, učinite dobro delo i budite ljubazniji nego inače. C kafa, „dama u najboljim godinama“, više od četrdeset godina neguje prave porodične vrednosti prilikom kojih ćete poslužiti kafu i uz poznatu jaku aromu i pun ukus C kafe, nastaviti da uživate u  iskrenim pričama. Pošaljite poruku starim prijateljima, popijte kafu sa njima i prisetite se onih dana kada smo imali više vremena jedni za druge.

Dve redizajnirane šoljice, sa atraktivnim likovima koji nose uspomene na zlatne sedamdesete, dostupne su u poklon pakovanjima od po jedne šoljice i tacne uz 2 x 200g C kafe i osvežavaju kolekciju limenki, a mogu da bude savršen poklon za sve generacije, mali čin ljubaznosti i pažnje koji će učiniti dan lepšim.  A kada u šoljice sipate kafu za sva vremena,  verujemo da će vas preplaviti osećaj nostalgije. Ove godine na dan ljubaznosti ne možemo da se zagrlimo i da srdačno pružimo ruku jedni drugima, ali možemo na druge načine da pokažemo razumevanje i podršku.

Jer ljubaznost, taj divan oblik ljudskog ponašanja, nisu samo tople reči, već pre svega sposobnost da prihvatimo sva ona mišljenja koja su drugačija od naših.

Ljubaznost je besplatna, lako se prenosi, ako nekom uputimo kompliment, možemo da budemo sigurni da će nam se vratiti. I kada vam prodavačica na kasi pruži vaše poklon pakovanje C kafe, ne zaboravite da joj se nasmešite i kažete joj “Hvala”, taj mali gest će sasvim sigurno ulepšati dan i nama i njoj. Zapravo, nasmešite joj se i zahvalite svakoga dana!

Takođe pročitajte

Hemofarm novim rekordima obeležio 63 godine poslovanja

Hemofarm, regionalni farmaceutski lider u čijim je pogonima, u prošloj godini, proizvedeno rekordnih 308 miliona …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.